Napra pontosan a búcsú után egy évvel életjelet adott magáról a Daft Punk

2022. február 23. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

Pontosan egy év telt el azóta, hogy a Daft Punk ezzel a videóval örökre elbúcsúzott, az évfordulón pedig elkezdtek mocorogni a francia duó közösségi oldalai, pontosabban kedden délután mindenhova új profilkép került – ami zeneipari szaknyelven azt jelenti, hogy új album közeleg, vagy ha nem is új album, legalábbis egy új megjelenés.

Nem sokkal később megjelent egy Twitch-link is, amire kattintva előbb visszaszámlálás vette kezdetét, majd magyar idő szerint este 11 óra után elindult egy videó: egy 1997-es Daft Punk-koncert a Los Angeles-i Mayan klubból. A videót (legálisan) nem archiválták, csak egyszer lehetett megnézni, aki lemaradt, kimaradt.

A videó és a logócsere viszont tényleg beharangozott egy új kiadványt: a Homework albumuk megjelenésének 25. évfordulójára kiadták megint vinylen a lemezt, egy rakat olyan remixszel, amiknek az előadói nosztalgiakönnyeket csalnak bárkinek a szemébe, aki a kilencvenes években észnél volt elektronikus zenében (I:Cube, Motorbass, Roger Sanchez). Ez a változat a remixekkel együtt már el is érhető a streamingszolgáltatókon.

A Homework mellett az Alive '97 névre keresztelt koncertfelvételt is ki fogják adni lemezen április 15-én. Új zene sajnos nem lesz.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!