A Daft Punk nincs többé

2021. február 22. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az Electroma című filmjükből kivágott részlettel jelentette be a Daft Punk, hogy a francia duó már nincs többé, karrierjüknek vége. Olyan iszonyatosan népszerű slágereket köszönhet nekik a világ, mint a Da Funk, az Around The World, a One More Time, vagy a Get Lucky.

Az Epilogue című videót hétfőn töltöttek fel a Youtube-ra, a zenekar sajtósa megerősítette a Pitchforknak, hogy a kisfilm valóban a duó végét jelenti.

Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo 1993-ban, Párizsban alapították meg a Daft Punkot, a sajtó által „french touch”-nak nevezett house-stílusuk óriási hatással volt az európai, és a világ popzenére is. Az első albumuk, az 1997-es Homework olyan számokat termelt ki, mint a számokhoz méltó klipeket kapó Around The World és a Da Funk. Következő albumukra, a 2001-es Discovery-re a duó elkezdte használni azt a robotsztilót, amit még egészen tegnapig is használtak.

A sisakok változtak, de az nem, hogy nélkülük nem jelentek meg sehol. 2001-ben a One More Time és a Harder, Better, Faster, Stronger című számaik megkerülhetetlenek voltak, anime is készült a zenéjükkel, az utóbbi slágerből pedig 2007-ben Kanye West is fazonírozott magának egyet. A duó kiadott egy harmadik albumot is (a mérsékelt figyelmet kapó Human After All), megjelent egy élő felvétel a legendás, Coachella-fesztiválos fellépésükből (Alive 2007), és a Tron című sci-fi folytatásához is készítettek filmzenét.

A 2013-ban egy viszonylag hosszú kihagyás után tértek vissza a Random Access Memories című lemezükkel, és az azon szereplő Get Lucky-val, amiben Pharrellel és Nile Rodgersszel, a Chic alapító énekesével és gitárosával dolgoztak együtt. Producerként közreműködtek Kanye Yeezus című lemezén, és besegítettek két Weeknd-számba is, a Daft Punkkal együtt készült a Starboy és az I Feel It Coming is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!