Master Chief energiakardos űrlényeket tángál el a Halo-sorozat első rendes előzetesében

2022. január 31. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszas várakozás és több teaser után vasárnap rendes terjedelmű előzetesen is bemutatkozott a részben Magyarországon forgatott Halo-sorozat, a kedvcsinálóban pedig Master Chief és az őt segítő mesterséges intelligencia, Cortana mellett a szuperkatonákat megalkotó Spartan-projekt vezetőjét, Dr. Halsey, több másik Spartan és az emberiséggel háborúzó Covenant is feltűnt.

A legendás videójátékból készülő sorozat márciusban debütál majd a Paramount+-on, a streamingszolgáltató pedig tényleg mindent megtesz azért, hogy kellően nagy legyen a felhajtás körülötte. Az új előzetest a Cincinnati Bengals – Kansas City Chiefs NFL-főcsoportdöntő szünetében lehetett megnézni, de a biztonság kedvéért egy nappal korábban kiadtak hozzá egy teasert, amiben Cortana is bemutatkozott, szóval kicsit közelebb kerültünk az egészhez, mint a tavaly decemberi Game Awardson bemutatott klippel. A vasárnap este befutott előzetesben aztán a mesterséges intelligencia a képernyőn is bemutatkozott, de ezen kívül is volt minden a Covenant katonáival harcoló Master Chieftől az ősi relikviákat feltáró Master Chiefen át a játékok ikonikus fegyverét, a BR75-öt a földről felkapó Master Chiefig.

Ha valakinek fogalma sincs arról, hogy mit látott, nagy vonalakban úgy lehetne összefoglalni az egészet, hogy az emberiség éppen intergalaktikus háborút vív a több idegen fajból álló szövetséggel, a Covenanttel a 26. században. Az emberek leghalálosabb fegyverei a Dr. Halsey (Natascha McElhone) által megalkotott Spartan-projekt szuperkatonái, akiket minden tekintetben felturbóztak, hogy felvehessék a harcot az űrlényekkel. A sztori középpontjában Spartan-117, vagyis Master Chief (Pablo Schreiber) áll, aki menet közben felfedez egy ősi relikviát, az emberiség pedig rábukkan egy Halóra, ami a játék univerzumában egy gigantikus, gyűrű alakú szuperfegyver.

Az egész első ránézésre elég jól néz ki, de hát ez a mai büdzsék mellett azért egyáltalán nem meglepő – az Alapítvány is lenyűgözően nézett ki, mégsem lett belőle átütő siker. A rajongók egyébként nincsenek is túlságosan kibékülve a sorozattal az előzetes alapján: amellett, hogy sokan kifogásolják, hogy a játékokkal ellentétben nem Steve Downes kölcsönzi Master Chief hangját, abba is többen belekötöttek, hogy Cortana nem CGI – pedig hát a játékokban is hologramként jelenik meg, szóval itt tényleg indokolt lett volna – és a Spartanok eredetsztorijával kapcsolatban is vannak aggályai az embereknek. Az elvárások azért is nagyok, mert a Halo-univerzumot korábban is láthatták már a rajongók élő szereplős formátumban, a Halo 3: ODST-hez készült egy hosszabb reklám, a Bungie pedig annak idején rövidfilmként közzétette Neil Blomkamp pár jelenetét egy soha el nem készült Halo-filmből Halo: Landfall címen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!