A mennyben gitározó Lovasitól az Orbánként kórházat látogató Bödőcsig minden van Krúbi legújabb klipjében

2022. január 28. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen letaglózó klipet adott ki Krúbi a tavaly novemberben megjelent kilencperces, Szív című számához, amiben a rapper a saját halálának és feltámadásának boncolgatása mellett annyi mindenről esett még szó, hogy szinte fárasztó volt hallgatni. Most kiderült, hogy a sztori videóval megtámogatva még szórakoztatóbb, pláne úgy, hogy a modern magyar rapszcéna krémje mellett többek közt az Orbán Viktor bőrébe bújó Bödőcs Tibor és a mennyben gitározó Lovasi András is szerepelnek benne.

Krúbi tavaly augusztusban jelentette be, hogy van egy kis probléma a szívével, a Szívben pedig ettől nyilván nem függetlenül a rapper meg is hal, és a mennybe megy. Itt némileg váratlanul az unott arccal basszusgitározó Lovasi mellett énekel arról, hogy eljött a vég, mielőtt vissza nem térne a saját testébe. Ahol persze tovább folytatódnak a bizarr kalandok, a kórházban ugyanis az Orbán Viktort már korábban is hitelesen játszó Bödőcs Tibor látogatja meg és csókol neki kezet a miniszterelnök bőrébe bújva, miután egy bűvésztrükkel lenyűgözött pár nyugdíjast.

És ezek csak a tényleg mindenki által érthető mozzanatok, arról még nem is esett szó, hogy a temetésén feltűnik többek közt Kapitány Máté, Beton Hofi és Dzsúdló, hogy a három éve a Fonogram díj miatt kiakadó Majkától a NER-en keresztül az anno egy koncerthirdetése miatt kiakadó Queen-rajongókba is belerúg, vagy hogy a klipben Krúbi egy sötét szobában nézi, ahogy telexes kollégánk, Sajó Dávid a podcastjében arról beszél neki, hogy a számai sokszor egyáltalán nem homogének – ami természetesen a Szívre is igaz egyébként.

Ja, és egy említés erejéig Krúbi mellett az egyéb projektjei is feltűnnek, amik között olyanok is vannak, mint a még a Szívnél – meg igazából az egész Ösztönlény albumnál – is nagyságrendekkel kísérletezősebb 6608XI, amit szűk egy éve a YouTube első számú zenekritikusa, Anthony Fantano is felfedezett, miután az MBDTF Is A 6?! című számban a rapper beleszállt egy korábbi értékelésébe. Ennek kapcsán egyébként akkor kiderült, hogy Fantano korábban már ismerte a rapper első zenekarát, a Pregnant Whale Paint is, ami egyébként magyar vonatkozásban egy elég király metálzenekar (volt).

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!