Megjelent a másfél milliárdos támogatásból készülő Blokád első előzetese

2021. december 21. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Felkerült a Youtube-ra a több idősíkon játszódó Blokád című film első előzetese. A film az 1990-es taxisblokád történetét dolgozza fel, amikor a drasztikus benzináremelés miatt taxisok és fuvarozók három napra megbénították Budapest és több vidéki város közlekedését. A filmet másfél milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet, a film forgatása októberben kezdődött.

A két idősíkban játszódó történet betekintést enged a pályakezdő tanárként, az 1956-os forradalomban is részt vevő Antall József életébe, és beavat a taxisblokád idején a barikád túloldalán álló, a válság megoldásán dolgozó kormányfő érzéseinek, döntéseinek hátterébe is.

A 24 éves Antallt ifj. Vidnyánszky Attila, míg az 58 éves énjét Seress Zoltán formálja meg a 2022. január közepéig tartó felvételek során, amelyek jeleneteit közel 40 budapesti és fővárosközeli helyszínen rögzítik 70 színész és több mint 200 statiszta közreműködésével.

A Blokád forgatókönyvét Köbli Norbert írta (A vizsga, Félvilág), a filmet Tősér Ádám rendezi. A producer Lajos Tamás. A legutóbbi olyan magyar film, ami a rendszerváltás idején is játszódott, és egy valódi személyt mutatott be, a 2017-es A viszkis volt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!