Kényszermegoldásból hordott 10 ezer forintos Zara ruhát a magyar Miss Universe-versenyző Izraelben

2021. december 19. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Körbement a magyar neten, hogy az idei Miss Universe nemzetközi szépségversenyen a Magyarországot képviselő Jázmin Viktória egy 10 ezer forintos Zara ruhában lépett a kifutóra. Az eset azért különösen furcsa, mert ezt a ruhát pont a nemzeti viseletes résznél hordta Jázmin, ahol tradicionálisan az indulók a saját hazájukból választanak tervezőt, akinek a ruháját felveszik.

Kerestük az üggyel kapcsolatban Jázmin Viktóriát és Panyik Gábort, a Miss Universe Hungary jogtulajdonosát is, utóbbi visszahívást is ígért, de azóta nem jelentkezett. Jelentkeztek viszont Jázmin szülei, akik azt írják, hogy kénytelenek ők nyilatkozni, ha már a szervezők és jogtulajdonosok ezt nem tették meg.

Mint a Telexhez eljuttatott levélből – amelyet Jázmin Viktória apja küldött – kiderül, a pandémiás helyzet okozta bonyodalmak vezettek oda, hogy Jázmin végül egy Zara ruhában volt kénytelen kiállni a kifutóra, amit online rendelt meg magának már Izraelben. Jázminnak Richard Alexander Atelier tervezte a ruháját, akinek 3 nappal a show előtt kellett volna kivinnie a ruhát az eseménynek helyet adó Eilatba, Izraelbe. Azonban Izraelben szigorítottak a beutazáson a Covid miatt, és a divattervező hiába adta be a beutazási kérelmét, túl későn reagáltak rá érdemben. Az is szóba került, hogy kiküldik a ruhát Izraelbe, ami viszont nem annyira szerencsés, hiszen a háromrészes ruhát a helyszínen még rá kell igazítani a modellre.

A szülők minden követ megmozgattak, hogy a divattervező időben ki tudjon jutni Izraelbe. Felvették a kapcsolatot az izraeli magyar nagykövetséggel, illetve Budapesten az izraeli nagykövetséggel, de még a magyar külügyminisztériumhoz is eljutott az ügy. Végül meg is lett a beutazási engedély, viszont a három napos kötelező karantén idejét nem tudták lecsökkenteni, így a tervező már csak a verseny után tudott volna foglalkozni a ruhával a helyszínen. Így meghiúsult a tervező és a ruha kiutaztatása.

Emiatt Jázmin Viktória a visszalépést fontolgatta, de a főszervezők ragaszkodtak ahhoz, hogy szerepeljen. Végső elkeseredésében, kvázi viccből dobta be, hogy esetleg a magyar zászlóval lehetne kezdeni valamit, ugyanis ez az egyetlen magyar dolog, ami nála van a helyszínen. Erre később a szervezők azt reagálták, hogy ez egy remek ötlet, az izraeli tiszteletbeli magyar konzultól is kaptak még egy zászlót, illetve a szervezők biztosították hozzá a zászlórudat is. Ez a zászló látható Jázmin kezében a helyszínen készült fotókon.

Jázmin Viktória, Miss Universe Hungary a 70. Miss Universe szépségversenyén az izraeli Eilatban – Fotó: Menahem KAHANA / AFP
Jázmin Viktória, Miss Universe Hungary a 70. Miss Universe szépségversenyén az izraeli Eilatban – Fotó: Menahem KAHANA / AFP

Tehát a magyar versenyzőn látható ruha és zászló kényszerhelyzet eredménye volt, amit a pandémiás időszak kiszámíthatatan logisztikai nehézségei befolyásoltak. A levélben egyébként Jázmin apja azt is írja, hogy amíg a többi versenyzőnek hónapjai voltak a felkészülésre, addig a lánya mindössze három héttel azután utazott ki a versenyre, hogy megnyerte a hazai válogatót. Az egyébként a Forrás névre hallgató, egyedi tervezésű ruhát, amit Jázminnak kellett volna hordania a helyszínen, a tervező be fogja majd mutatni a szülők tudomása szerint.

Azt is megtudtuk, hogy a többi versenyzővel ellentétben Jázmint egyáltalán nem kísérte magyar stáb, amin meg is lepődtek a szervezők, és családi támogatás nélkül ki sem tudott volna jutni a versenyre. Emiatt alapból fapados géppel utazott ki a helyszínre, és még a csomagok szállítását is a családnak kellett állni. Azt továbbra sem értik egyébként, hogy magyar szervezők miért nem szólalnak meg az ügyben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!