A nézőknek nem jött be az élőszereplős Cowboy Bebop, a Netflix egy évad után leáll a sorozattal

2021. december 10. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az 1990-as évek végén készített eredeti Cowboy Bebop kultikus animesorozattá vált, de a pár hete kiadott élőszereplős változata gyorsan kudarcba fulladt, a Netflix egy évad után nem is folytatja a sorozatot.

Az új Cowboy Bebop jól nyitott, az első héten 74 millió órás nézettséget ért el, de ezután bukórepülésbe váltott a nézettség, egy hét alatt 59 százalékot csökkent. A Hollywood Reporter szerint a Netflix ezt látva számolgatni kezdett, és miután a nézettség és a gyártási költségek aránya durván felborult, úgy döntöttek, hogy nem rendelik be a következő évadot. Iparági bennfentesek szerint a folyatáshoz az eredeti nézettség 60 százalékát kellett volna tartani ahhoz, hogy további évadokat is leforgassanak.

A Cowoy Bebop főszereplői, Mustafa Shakir, Jet Blackként, John Cho Spike Spiegelként és Daniella Pineda Faye Valentine-ként – Fotó: Geoffrey Short/Netflix
A Cowoy Bebop főszereplői, Mustafa Shakir, Jet Blackként, John Cho Spike Spiegelként és Daniella Pineda Faye Valentine-ként – Fotó: Geoffrey Short/Netflix

Az eredeti Cowboy Bebop azért válhatott nagyon népszerűvé, mert sokkal nyugatiasabb volt, mint a többi japán anime. Rengeteg utalás volt benne az amerikai popkultúrára, megidézte a klasszikus westernfilmeket, a sci-fit és a film noirt is. Ahogy korábban a Telex kritikájában írtuk: az eredeti anime látványvilága máig megállja a helyét, a bebopzenére történő űrhajós üldözésektől kezdve a látványos verekedéseken át az egészen szívszorító történetekig, tényleg minden van benne, ami miatt joggal tartják kultikusnak és egyben klasszikusnak.

Az új sorozat gyengeségeit viszont így foglalta össze Sajó Dávid kollégánk:

„Az eredeti anime coolságából, szomorúságából, a sötétségéből átcsapó vidámságából nem maradt semmi más, csak egymásra pakolt közepesen szar akciójelenetek, pár másodperces pillanatképek parkoló űrhajókról, súlytalan egysorosok és néhol olyan díszletek, amit még a Firefly forgatására sem engedtek volna be közel 20 évvel ezelőtt.”
.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!