Fred, a nembináris bölény miatt jelentette fel a Magyar Nemzet a Netflixet

2021. november 26. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordult a Magyar Nemzet, amiért a Ridley Jones nevű mesében szerepel egy nembináris bölény, írja a Média1. Fred, a nembináris bölénynek az a bűne, hogy egy korhatárbesorolás nélküli sorozatban szerepel, ez a Magyar Nemzet szerint sérti a médiatörvényt. A sorozatban egyébként van egy olyan karakter, akinek két édesapja van.

Azonban kiderült, hogy a nemrég vezetőváltáson áteső NMHH hatásköre csak a Magyarországra bejegyzett médiaszolgáltatókig terjed, és mivel a Netflix európai székhelye Hollandiában van, ezért tehetetlenek Fred, a nembináris bölény ügyében. Ahogy a Média1 is idézi az NMHH-t, a külföldi székhelyű médiavállalatokra nem vonatkozik a magyar médiatörvény.

A Magyar Nemzet a pedofilellenesnek szánt, valójában az LMBTQ-közösséghez tartozó emberek médiajelenlétét is korlátozó, melegellenes törvény miatt is nyomhatta fel a Netflixet. Fredről egyébként azt írja a Los Angeles Times, hogy az első olyan rendszeresen felbukkanó karakter, aki óvodásoknak szánt mesében szerepel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!