Egy youtuber megrendezte a Squid Game-et a valóságban

2021. november 25. – 19:32

Másolás

Vágólapra másolva

E cikk írásakor közel 39 millió megtekintésnél jár az a YouTube-videó, amiben az év netflixes sikersorozata, a dél-koreai Squid Game (magyar címe Nyerd meg az életed) játékait játsszák végig lelkes vállalkozók. Illetve az túlzás, hogy végig, hiszen ahogy elkezdődik a játék, a résztvevők elkezdenek sorra kiesni, mint a sorozatban.

A sorozatbeli gyilkos vetélkedő reprodukcióját a MrBeast becenevű youtuber (valós nevén Jimmy Donaldson) szervezte meg. Amennyire csak lehetett, próbálta visszaadni a Squid Game külsőségeit, és a sorozatban látott játékok mind szerepelnek MrBeastnél is. Egyetlen kivétel van, pont a címadó squid game, ami vélhetően túl erőszakosnak találtatott, ezért lecserélték. Donaldson csatornáján több nagyszabású és showszerű esemény volt már, de így is meglepő a produkció mérete és költsége, ami 3,5 millió dollár volt. A költségeket részben egy szponzor, a Brawl Stars videójáték kiadója állta.

Természetesen a videóban aki kiesik, nem hal meg, ettől még a résztvevők izgulhattak, mert a végső nyertes 456 ezer dollárral lett gazdagabb. Donaldson még októberben hirdette meg a projektet, a résztvevőket véletlenszerűen választotta ki a jelentkezők közül.

A Squid Game-ről korábban többször írtunk, a sorozat kritikája itt olvasható, ebben a cikkben pedig azokról a Dél-Koreai társadalmi problémákról van szó, amik a sorozatot részben ihlették. A Squid Game-ből természetesen lesz második évad.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!