Bemutatták a Trónok harca előzménysorozatának első igazi előzetesét

2021. október 5. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az HBO kedden közzétette a Trónok harca – Sárkányok háza című sorozat első hivatalos teaserét a HBO Max európai bevezetésének promóciójaként. Az előzménysorozat 200 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, és a Targaryen-ház zűrös korszakának eseményeiről szól, amikor testvér harcolt a testvér ellen, és persze voltak még sárkányok is bőven. A cél pedig a szokásos volt: ki kapja meg a Vastrónt?

Az első évad tízrészes lesz, a stáb nagyját már bemutatták. Steve Toussaint játssza majd Lord Corlys Velaryon karakterét, a Velaryon-ház urát. Velaryon olyan valíriai vérvonallal rendelkezik, mint a Targaryen-ház, a „tengeri kígyóként” ismert karakter a történet szerint a leghíresebb tengeri kalandor, háza még a Lannisterekénél is gazdagabb.

Rhys Ifans Otto Hightowert alakítja majd, a király jobbkezét és hű szolgáját. Eve Best Corlys Velaryon feleségének szerepét kapta, Velaryon hercegnő története szerint sárkánylovas. Mizuno Mysaria néven csatlakozik a sorozathoz, egy olyan nőként, aki úgy érkezett Westerosba, hogy semmije sem volt és számtalanszor eladták, végül viszont a trónörökös egyik legmegbízhatóbb szövetségesévé emelkedik.

A premierről annyit lehet tudni, hogy valamikor 2022-ben lesz esedékes. A sorozat az eredeti regényfolyamot jegyző George R.R. Martin támogatását is élvezi, sőt az író azt mondta, hogy amikor 2016-ban először kezdtek tárgyalni az HBO-val a Trónok harca folytatásáról, akkor ez volt az első történet, amit bedobott nekik, hogy érdemes lehet arra, hogy sorozat készüljön belőle.

Az HBO kedden azt is bejelentette, hogy az új streaming-platformjuk, a HBO Max október 26-tól Európában is elérhetővé válik. Elsőként Svédországban, Dániában, Norvégiában, Finnországban, Spanyolországban és Andorrában indul el, majd 2022 elején Közép-Kelet-Európában, és így Magyarországon is elérhetővé válik.

Az HBO Max egyetlen közös felületen gyűjti össze a Warner Bros., az HBO, a DC, a Cartoon Network és a Max Originals műsorait, filmjeit és saját gyártású sorozatait. A Warner Bros. filmjei például 45 nappal a mozibemutató után már elérhetővé válnak az HBO Maxon.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!