Martin Garrix és Bono ledobta az EDM-atombombát a foci-Eb himnuszával

2021. május 14. – 18:24

Martin Garrix és Bono ledobta az EDM-atombombát a foci-Eb himnuszával
Bono, Martin Garrix és The Edge a We Are The People promóciós képén – Forrás: U2

Másolás

Vágólapra másolva

Kijött a foci-Eb hivatalos himnusza: a We Are The People című dalt Martin Garrix és a U2 frontembere, Bono jegyzi az ír zenekar gitárosával, The Edge-dzsel.

Három éven keresztül dolgoztak a számon: míg Garrix rakta össze a zenei alapot, Bono hozta a szöveget és a dallamot, The Edge pedig a gitár-riffeket, írja a U2 honlapja.

„Hihetetlen élmény volt összerakni a világ egyik legnagyobb sporteseményének a zenéjét. Nagyon büszke vagyok arra, amit létrehoztunk, és izgatottan vártam, hogy végre megoszthassuk a világgal!” – mondta Garrix.

„A tömeg zúgása egyesíti a zenét a focival, amit mindkettő rajongótáboraitól megfosztott ez a rettenetes kis vírus, ami annyi kárt okozott sokaknak. Szeretnénk azt hinni, hogy a zenénk akkor lát napvilágot, amikor újra elkezdenek összejönni az emberek – még akkor is, ha ez most bizonytalan. Tudjuk, hogy nem ránk vár majd mindenki a foci-Eb-n, de ha mi adhatjuk az alapot sok gyönyörű naphoz és éjszakához, már az nagy megtiszteltetés lenne” – mondta Bono a számról.

The Edge is arról beszélt, nagyon jól szórakoztak, amikor a lezárások idején együtt dolgozhattak Garrix-szel a számon, és bár szomorú, hogy Írország nem jutott be a bajnokságra, minden erejével Walesnek drukkol majd. A videóban a szerzői mesterhármason kívül szerepel még Jason McAteer is, aki egy 2001-es meccsen vívta ki góljával Írország szereplését a következő évi Európa-bajnokságon.

Az UEFA szerint a We Are The People pozitivitást, reményt és az egység érzését sugározhatja majd az egész világ, de főleg Európa felé. A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott Európa-bajnokság meccseit idén először több különböző ország nagyvárosaiban rendezik meg, köztük Budapesten is. Június 11-én Rómában játsszák majd a nyitómérkőzést, míg a finálé Londonban lesz július 11-én.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!