Szemérmetlen apácákkal tér vissza az Elemi ösztön rendezője

2021. május 6. – 09:41

Szemérmetlen apácákkal tér vissza az Elemi ösztön rendezője
Virginie Efira a Benedetta című filmben – Kép: outnow.ch

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett az első előzetes a holland Paul Verhoeven rendező (Total Recall, Robotzsaru, Elemi ösztön) legújabb filmjéhez, az évek óta különböző okokból tologatott Benedetta című apácás erotikus thrillerhez, ami a tervek szerint idén a cannes-i filmfesztiválon be is fognak mutatni.

A film Judith C. Brown történész Szemérmetlen cselekedetek – Egy leszbikus apáca élete a reneszánsz Itáliában című könyve alapján készült, ez a könyv azokat a dokumentumokat gyűjti össze, amik szerepeltek a vellanói Benedetta Carlini nővér elleni perben. Carlini azt állította magáról, hogy képes a csodákra, és hát az egyház nem mindig nézi jó szemmel az ilyesmit. Így néz ki az előzetes:

Az előzetes is tele van szemérmetlen cselekedetekkel, állítólag annyira, hogy Verhoeven egyik állandó alkotótársa, Gerard Soeteman elhatárolódott a rendezőtől, amiért kihagyta az alapanyagból a politikai vetületet, és inkább a szexre koncentrált. Muszáj itt még egyszer hozzátenni, hogy az Elemi ösztön készítőjéről van szó.

A film elég régóta csúszik, először az idén már 82 éves Paul Verhoeven csípőműtéte miatt csúsztak az utómunkálatok, majd a koronavírus-járvány miatt le kellett fújni a tavalyi Cannes-t, ahova ezt a filmet várták. Verhoeven előző filmje az Isabelle Huppert főszereplésével készült Elle volt, 2016-ban.

Ez a második film, amit az idén júliusra tervezett cannes-i filmfesztiválra bejelentettek, az első az Adam Driver és Marion Cotillard főszereplésével készült Annette, amiről itt írtunk. Magyar premierről egyelőre nem tudni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!