Áll a bál Cipruson az idei eurovíziós induló miatt

2021. március 1. – 08:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy férfi Cipruson, miután betört a helyi közmédia épületébe, és ordibálni és fenyegetőzni kezdett, amiért az ország szerinte idén egy istenkáromló dallal indul az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az AP azt írja, hogy a férfi a ciprusi közmédia hírszerkesztősége előtt kezdte el szapulni az ott dolgozókat, amiért szerinte a keresztényekre nézve sértő Elena Tsagrinou El Diablo, vagyis Az ördög című dala.

A dal egyesek szerint sérti a keresztényeket, mások szerint egyenesen sátánista, mert például szerepel benne egy olyan sor, hogy

odaadtam a szívem az ördögnek, mert azt mondta, én vagyok az angyala.

Egy helyi hírügynökség szerint egy középiskolákban is tanító teológusokat tömörítő szervezet egyenesen gusztustalannak nevezte a dalt, és arra szólította fel a közmédiát, hogy vonják vissza a nevezésüket, amiért a dalban az énekesnő életre szóló hűséget és szerelmet fogad a sátánnak. A ciprusi közmédiát egyébként folyamatosan fenyegetik telefonon is, egy alkalommal egy hívó hívő azt is elmondta, hogy fel lesz gyújtva az épület a dal miatt.

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált a hollandiai Rotterdamban tartják, de hosszú évek után először magyar induló nélkül, miután az LMBTQ-propagandától rettegő MTVA úgy döntött, hogy a jövőben A Dal című műsorból rettenetes esztrádműsort csinálnak eurovíziós selejtező helyett.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!