Xéna nekiesett Herkulesnek, amiért antifasisztákat vizionált a Capitoliumba

2021. január 8. – 11:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég Trump-hívők százai rohamozták meg a Capitoliumot, ami óriási felháborodást váltott ki Amerikában és világszerte. A történéseket azóta elkezdték egyre többféleképpen értelmezni, Orbán Viktornak például az ellenzék parlament előtti tüntetései jutottak eszébe, a Fidesz-média pedig – az amerikai szélsőjobboldali konteógyárakhoz hasonlóan – már egyértelműen ír arról, hogy az egészről a még be sem iktatott Joe Biden, a baloldal és a zavargók közé beszivárgott antifasiszták tehetnek.

Hasonló véleményen van Kevin Sorbo is, aki a Twitteren osztott meg egy ezzel kapcsolatos bejegyzést. A posztban egy fotó látható, amelyen többek között szerepel a QAnon Sámán nevű Trump-fanatikus aktivista, illetve más ismert szélsőjobboldali figurák. A szerző azonban a szövegében azt írja, hogy ezek az emberek nem úgy néznek ki, mint akik támogatják Trumpot, hanem valószínűleg baloldali agitátorok, akik Trump-rajongóknak álcázzak magukat. Sorbo annyival osztotta meg a bejegyzést, hogy ő sem úgy látja, hogy ezek az emberek hazafiak lennének. A posztnál egyébként a Twitter „manipulált média” címkével figyelmeztet, hogy álhírről van szó.

A korábban antiszemitizmussal vádolt Sorbo nyíltan Donald Trump támogatója, őt viszont leginkább nem ezért ismerhetik a drága olvasóink, hanem mint a '90-es évek népszerű fantasy tévésorozatának a főszereplője, Herkules. Sorbónak ez volt a karrierje csúcsa, azóta főleg csak epizódszerepei voltak különböző tévésorozatokban és filmekben.

Sorbo posztjára aztán reagált egy régi ismerős is, név szerint Lucy Lawless színésznő. Lawless a magyar nézőknek egy másik '90-es évekbeli kultikus fantasy tévésorozatból, a Xéna főszereplőjeként lehet ismerős. A Xéna és a Herkules is baromi népszerű volt a maga idejében, olyannyira, hogy közös epizódok is készültek a két főhős és társaik szereplésével, vagyis Sorbo és Lawless egy ideig együtt dolgoztak. Ehhez képest Lawless úgy szállt bele egykori munkatársába, mint Xéna egy ellenséges amazon járomcsontjába.

Lawless egyébként politikailag meglehetősen aktív Twitteren, de a Sorbónak küldött reakcióját érdemes szó szerint is idézni, amelyben egykori kollégáját mogyorónak hívja.

Nem, mogyoró. Nem hazafiak. Hanem a ti repülő majmaitok, házi terroristáitok, QAnon-aktivistáitok. Ők azok a rohadékok, akik kimennek, hogy gonoszságot műveljenek olyan emberek felbujtására, mint amilyen te vagy, akik felhúzzák őket akár egy játékot, kihozva belőlük a legrosszabbat.

(a repülő majmok alatt Lawless valószínűleg arra a pszichológiai szakkifejezésre gondolt, amit az olyan emberekre használnak, akik egy narcisztikus vagy pszichopata ember érdekeit képviselik vagy szolgálják ki)

Sorbóval ellentétben Lawless karrierje pár fokkal jobban sikerült a Xéna óta, szerepelt többek között a Battlestar Galacticában, a Spartacusban, a Városfejlesztési osztályban és a Salemben, illetve több animációs filmhez is adta a hangját az évek során.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!