Az Epic Games gondolt egyet, és megvette a helyi elhagyatott bevásárlóközpontot

2021. január 4. – 23:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az Epic Games-t egy rakás dologról lehet ismerni egy csomó kultikus játéktól kezdve az ezeket hajtó Unreal Engine-en át egészen a közutálatnak örvendő, mégis szupersikeres Epic Store-ig, de a legnagyobb ütőkártyájuk kétségtelenül a Fortnite, ami örökre beírta magát a videójátékos nagykönyvekbe. Már önmagában emiatt sem meglepő az, hogy az Epicnek egy rakás pénze van, ezt pedig ki is használja, most éppen azzal, hogy megvásárolta a helyi elhagyatott bevásárlóközpontot, ami pár éves renoválás után a stúdió új főhadiszállása lesz majd – írja az Eurogamer.

A szóban forgó bevásárlóközpont a durván 91 ezer négyzetméteres Cary Towne Center, ami az észak-karolinai Caryben talélható, alig egy köpésnyire a cég jelenlegi otthonától. A komplexumot a következő három évben kipofozzák és felújítják, 2024-től pedig ez lesz majd a cég új főhadiszállása, a cég közlése szerint azonban az sem lesz kizárva, hogy a terület egy részét a helyi közösség is használhatja majd. Az Epic 1999-ben költözött Carybe, és bár mostanra több mint 50 irodája van szerte a világon, a cég agya még mindig itt található.

A Cary Towne Center nincs teljesen lepusztulva, több étterem és bolt még mindig üzemel benne, és ezek egészen népszerűek is, de már évekkel ezelőtt is elég kihalt volt a méretéhez képest, mostanra pedig több részét végleg lezárták. Ha valaki szeretne képeket nézegetni arról, hogy mennyire nincs kihasználva jelenleg a komplexum, erre tessék, az r/deadmalls subredditen egy rakás hátborzongató képet lehet találni róla.

Forrás: ckmotorboy77 / Reddit
Forrás: ckmotorboy77 / Reddit
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!