A Sony határozatlan időre törölte a Cyberpunk 2077-et a digitális játékboltjából

2020. december 18. – 08:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Cyberpunk 2077 félresikerült indulása után a fejlesztő CD Projekt korábban bejelentette, hogy visszatéríti a vételárat azoknak a csalódott játékosoknak, akik az előző generációs konzolokon próbáltak játszani, a Sony azonban most saját erőből is lépett. A japán cég nemcsak azt jelentette be, hogy mindenkinek visszafizetik a pénzét, aki a PlayStation Store-ból vette meg a Cyberpunk 2077-et, hanem azt is, hogy határozatlan időre leveszik a játékot a digitális boltjukból – írja a PC Gamer.

„A SIE (Sony Interactive Entertainment) mindig arra törekszik, hogy a felhasználóknak a lehető legjobb élményben legyen része, ezért úgy döntöttünk, hogy minden játékosnak visszafizetjük a pénzét, aki a PlayStation Store-on keresztül vette meg a Cyberpunk 2077-et. A SIE emellett határozatlan időre le is veszi a Cyberpunk 2077-et a PlayStation Store-ból.”

– írta bejelentésében a cég, hozzátéve, hogy amint megerősítik, hogy valóban tőlük vette valaki a játékot, meg is kezdik az összeg visszatérítését.

A Cyberpunk 2077 kétségtelenül az év legjobban várt játéka volt, ennek megfelelően pedig lazán meg is döntött egy csomó rekordot a megjelenése után, és már az első napon visszahozta a fejlesztés összes költségét. Emellett ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a játékra bőven ráfért volna még a fejlesztés, főleg az előző generációs konzolokon, ahol a játékosok egybehangzó beszámolói szerint a gyakori fagyásoktól kezdve a grafikai megjelenítés és a hangkezelés akadozásáig minden létező probléma előjött.

A cég erre válaszul közleményt adott ki, melyben a hibák mielőbbi javítását ígérte, de azt is megjegyezték, hogy ha valaki nem akar erre várni, az használhatja a PlayStation Network vagy az Xbox saját rendszerét, hogy visszakapja a pénzét. A Sony rendszere ugyanakkor a bejelentés ellenére nem igazán garantálta a sikert, voltak akiknek sikerült visszaváltani a játékot, mások kérelmét viszont elutasították. A mostani bejelentés után viszont mindenki garantáltan visszakaphatja majd a pénzét, ha szeretné. Ennél is érdekesebbnek tűnik az, hogy a játék nem is lesz elérhető a PlayStation Store-ban, vagyis ha valaki úgy dönt, hogy mégis tenne egy próbát vele, kénytelen lesz egy dobozos verziót beszerezni ehhez. A játékot mi is teszteltük, és a rengeteg hiba ellenére is úgy éreztük, hogy valahol mélyen azért egy jó játék van eltemetve a bughegyek alatt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!