Fürdőreklám David Guettával és Palvin Barbival: ez volt a virtuális MTV EMA magyar közreműködéssel

2020. november 8. – 23:07

Fürdőreklám David Guettával és Palvin Barbival: ez volt a virtuális MTV EMA magyar közreműködéssel
Fotó: MTV / Livestream

Másolás

Vágólapra másolva

David Guetta a Széchenyi fürdőben DJ-zett, és néha láttuk Palvin Barbit. Nagyjából ennyivel le lehet rendezni az idei MTV EMA gálát, aminek Budapest adott volna otthont, ha nincs a járvány. Így Budapest most csak digitálisan lehetett az Magyar Turisztikai Ügynökségnek köszönhetően házigazda, de 2021-ben – ha addig lecseng a járvány – már talán ténylegesen itt tartják meg a gálát.

Két héttel ezelőtt jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), hogy idén Magyarországon is szerepet vállal valamilyen szinten az MTV EMA nevű nemzetközi könnyűzenei díjátadóban.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő még a kormányinfón is beszélt az eseményről, de az nem derült ki, hogy mennyibe került Magyarország szerepeltetése a műsorban, és pontosan mit is jelent a közreműködésünk a gyakorlatban. Csak annyit tudhattunk eleinte, hogy Palvin Barbi bejelentkezik majd különböző hazai helyszínekről, és emiatt ő „nagyon boldog”.

Palvin Barbi felvételről jelentkezett be az esztergomi várral a háttérben.Fotó: MTV / Livestream
Palvin Barbi felvételről jelentkezett be az esztergomi várral a háttérben.Fotó: MTV / Livestream

Az is elhangzott, hogy egymilliárd embert is elérhet a műsor, ami azért nagy túlzásnak tűnt úgy, hogy 2013-ban 43,5 millióan nézték a világon a műsort, míg ez 2019-re nagyjából a felére csökkent.

És egyébként is, az MTV már jó 15 éve nem diktálja, hanem maximum követi a trendet egy olyan korban, amikor a trendet meghatározó fiatal generáció egyáltalán nem néz tévét.

Amerikában ráadásul történelmi mélyponton van a díjátadók nézettsége, szóval tényleg nehéz megítélni úgy általában az MTV EMA létjogosultságát, pláne úgy, hogy ez csak a VMA európai kiadása. Ez a gyakorlatban főleg amerikai és brit előadókat, és pár random európait jelent.

Ahogy az a modern zenés díjátadóknál lenni szokott, az EMA is egy nagy show-t csinál minden évben, melynek részeként kiosztanak mindenféle szobrokat kategóriánként, de erre aztán évek óta nem figyel igazán senki.

Guetta a Széchenyi fürdőben. Volt zöld lézer is.Fotó: MTV / Livestream
Guetta a Széchenyi fürdőben. Volt zöld lézer is.Fotó: MTV / Livestream

A járvány miatt online megtartott gála úgy nézett ki, hogy Palvin Barbi bejelentkezett egy-egy hazai helyszínről (felvételről), David Guetta pedig tényleg a Széchenyi fürdőben lépett fel, ami néhol egészen faszán nézett ki a közvetítés alatt.

Részemről a fellépők felének a felismerése is kisebb sikerélményt jelentett, mert Doja Cat, Sam Smith, Yungblud és persze David Guetta még megvolt, a többiről viszont lövésem sem volt. De nem is tűnt úgy, hogy ezekkel az előadókkal azonnal képbe kéne kerülnöm. Évek óta nem nézek MTV-t, és évek óta nem az MTV befolyásolja a zenei ízlést a világon, és az MTV EMA után sem valószínű, hogy ez változni fog.

A nagy műsorszám gyakorlatilag annyi volt, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTV-vel és egy David Guetta-fellépéssel csinált egy látványos fürdőreklámot.

Az MTÜ valószínűleg ezért fizetett az MTV-nek, ráadásul a műsorvezetők külön fel is konferálták a helyszínt. Az más kérdés, hogy a járvány idején mennyire van értelme turisztikai hirdetésre költeni, viszont ennyiért végignézni háromórányi unalmas popzenét és érdektelenségekről beszélő embereket egyáltalán nem volt szórakoztató.

Mindenesetre az már hivatalos, hogy 2021-ben fizikailag is Budapest lesz az MTV EMA házigazdája, ami azt jelenti, hogy a fellépők és az egész show nálunk lesz, már ha a járvány engedi, hogy idejöjjenek a világsztárok. Az idei jelöltek és a győztesek listáját itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!