Végre lezárást kap a World of Warcraft egyik leghíresebb mémje

2020. október 29. – 13:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A World of Warcraft immár tizenhat éves pályafutása során elég sok memét termelt ki, de a Hordában játszó veteránok számára valószínűleg mindegyiknél előbb jut eszébe Mankrik felesége, akinek a nevét a játék eredeti megjelenésekor többször emlegették, mint bármelyik játékos anyjáét egy átlagos Call of Duty: Modern Warfare 2 lobbiban az Xbox 360-on. Mankrik feleségével azóta többször is foglalkozott a fejlesztő Blizzard, most azonban úgy tűnik, lezárást kap a történet, a játékbeli túlvilágon játszódó új kiegészítőben ugyanis meg lehet majd találni Mankrik feleségét, akit amúgy Olgrának hívnak – írja a Wowhead.

Hosszú évek után végre meglett Mankrik feleségeForrás: Wowhead
Hosszú évek után végre meglett Mankrik feleségeForrás: Wowhead

Olgra az eredeti World of Warcraftban tűnt fel a színen a hírhedt Barrens egyik küldetésében, amit a férjétől, Mankriktől lehetett felvenni. Mankrik a játékosnak elmondta, hogy a feleségével korábban egy csapat túlerőben lévő tüskés vaddisznóember ellen harcolt, és bár megpróbálta arrébb csalni őket, a nőt végül így is legyűrték. Mankrik ettől annyira felbőszült, hogy ájulásig harcolt, amikor pedig később egy druida felkeltette, sehol sem találta a feleségét, akinek megtalálása így a játékosra hárult. Manapság ez röhejesen könnyű feladat lenne, akkoriban viszont a játék gyakorlatilag semmilyen segítséget nem nyújtott abban, hogy az emberek megtalálják a nőt, aki ráadásul összevert holttestként feküdt valahol, és semmi nem utalt arra, hogy ő lenne Mankrik felesége. A különféle adatbázisok is elég kezdetlegesek voltak,

ezért aztán mindenki a játékbeli chaten kérdezte meg, hogy hol van Mankrik felesége.

Ez érdekes adalék volt a rengeteg ott tartózkodó ember miatt egyébként is külön életet élő Barrens chathez. A játékosok hamar ráuntak arra, hogy naponta ezerszer teszik fel nekik ugyanazt a kérdést, és hangulattól függően hol a megfelelő helyre irányították a kérdezőt, hol meg teljesen máshova, a „Mankrik's wife”, vagyis a Mankrik felesége pedig igazi szállóige lett, és rövidesen minden létező kérdésre elkezdték ezt válaszolni az emberek. A játék világát teljesen átalakító Cataclysmben az eredeti küldetést kivették a játékból, Mankrik viszont emelt egy emlékhelyet néhai feleségének, aki, mint kiderült, az Olgra névre hallgat. Mankrik és Olgra aztán a Warlords of Draenor alternatív idősíkján is feltűntek – és ott boldogan is végződött a történetük –, most azonban végre bebizonyosodott, hogy a tavalyi BlizzConon elejtett megjegyzésnek megfelelően az eredeti Olgra lelke a túlvilágra, azon belül is a harcosokat befogadó Maldraxxusba került, ahol találkozni is lehet majd vele.

A World of Warcraft: Shadowlandsnek egyébként éppen a héten kellett volna megjelennie, a Blizzard azonban október elején határozatlan időre eltolta a játékot. Erről, és a fejlesztő feje felett évek óta gyülekező viharfelhőkről korábban ebben a cikkben írtunk.

>>> A Telex további friss híreiért kattintson ide <<<

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!