A t.A.T.u egyik énekesnője Putyin pártjának színeiben lenne képviselő

2021. május 17. – 19:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Vlagyimir Putyin által vezetett Egységes Oroszország párt színeiben indul a legközelebbi parlamenti választásokon Julia Volkova, aki a kétezres évek egyik leghíresebb orosz zenekarának, a t.A.T.u.-nak volt az egyik énekesnője – írta meg a Calvert Journal.

Videójában Volkova gyémántkereszttel a nyakában mondta el, hogy „meg akarja változtatni a hatalom és a nép kapcsolatát”. Emellett arról beszélt, hogy Ivanovo városában, ahol elindul, milyen problémák vannak jelen. Arról nem ejtett szót, hogy az Egységes Oroszország hogyan tudná ezeket megoldani.

Volkova lépése azért is visszatetsző, mert ő és bandájuk másik tagja, Lena Katyina az „All The Things She Said” című szám videóklipjének köszönhették a hírnevüket, amiben alig 14 évesen iskolai egyenruhában csókolóznak az esőben. A két lány az LMBTQ+ közösség ikonjának számított, amíg ki nem derült, hogy valójában nem leszbikusok, a videó pedig csak polgárpukkasztó marketingfogás volt.

„Igen, nem politizáltam a múltban, de mint tudjuk, az ember nem politikusnak születik, hanem azzá válik” – mondta Volkova. Emellett beismerően beszélt róla, hogy voltak „korábban bűnei”, azt azonban nem fejti ki, hogy itt mire gondol – valószínűleg a leszbikusként való pózolásra. Az énekesnő viszont utalásszerűen elejtette egy régebbi dalának, a „Not Gonna Get Us”-nak a címét a bejelentésben.

Alekszandr Kynev politikai elemző a Szabad Európa Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy Volkova jelöltsége a választások „cirkuszosítására” tett kísérlet, aminek célja, hogy eltereljék a figyelmet olyan kérdésekről, mint például az ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij bebörtönzése.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!