Tom Hanks: Szerepeltem olyan filmben, amit utálok

2023. június 3. – 17:00

Tom Hanks: Szerepeltem olyan filmben, amit utálok
Tom Hanks a 2023-as cannes-i filmfesztiválon – Fotó: Luca Carlino / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tom Hanks a New Yorkernek adott interjújában többek között arról is beszél, hogy attól, hogy egy filmben szerepelt, még nem azt jelenti, hogy automatikusan kedveli azt a filmet.

Hanks – akit legközelebb az Asteroid City című Wes Anderson-filmben lehet látni a magyar mozikban – azt mondta az újságnak, hogy

„Be kell ismerni: mindannyian láttunk olyan filmeket, amiket utálunk. Én is voltam olyan filmekben, amiket utálok. Te is láthattad néhány filmemet, és utálhattad őket.”

Hanks nem nevezi meg, hogy mikre gondol, de van bőven miből válogatni a nyolcvanas évektől kezdve.

Hanks arról is beszél az interjúban, hogy vannak különböző Rubikonok, amiket neki vagy egy filmnek át kell lépnie, hogy sikeresnek és jónak számítson.

Az első ilyen határvonal az, hogy az ember elvállal egy filmet. A második az, hogy ezt a filmet megnézi, és kiderül, hogy jól vagy rosszul sikerült. A harmadik határvonal az a közönség reakciója, hogy jónak vagy rossznak tartják. A negyedik az anyagi siker, hiszen ha egy film nem sikeres, akkor szerinte a színész karrierjének is annyi tud lenni. Az ötödik határ, amit át kell lépni, az pedig az idő.

Hanks szerint az idő is egy nagyon fontos tényező, és erre példának a Nyomul a banda! című filmjét hozza fel, amit ő rendezett. A Beatles-szerű zenekarról szóló zenés film a kilencvenes években nem lett nagy siker, de a színész szerint azóta azok az újságok, amik akkor leszólták, most kultfilmként emlegetik.

(Deadline)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!