Nem tér vissza a 2024-es Eurovízión az 50. évfordulóját ünneplő ABBA

2023. május 25. – 12:13

Nem tér vissza a 2024-es Eurovízión az 50. évfordulóját ünneplő ABBA
Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agentha Fältskog és Benny Andersson, a svéd ABBA együttes tagjai az ABBA Voyage című virtuális show bemutatóján a londoni ABBA Arénában 2022. május 26-án – Fotó: Tolga Akmen / MTI / EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Björn Ulvaeus és Benny Andersson a BBC-nek arról beszéltek, hogy kizártnak tartják azt, hogy jövő évi svédországi Eurovízión fellépjenek.

Épp jövőre lesz annak az 50. évfordulója, hogy az ABBA a Waterloo című számával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. Jövőre még csak utazniuk sem kellene sokat, mivel idén épp egy svéd énekesnő dala nyerte a versenyt, így jövőre Svédországban rendezik meg az Eurovíziót. Az ország egyébként sikeres ezeken a versenyeken, a világ legnagyobb élőzenei eseményét hetedik alkalommal nyerték meg, az idén győztes Loreen pedig már második alkalommal.

Miután a svédek nyertek elindultak a találgatások arról, hogy egy alkalomra újra összeállhat az ABBA, azonban ezt a tagok igyekeznek cáfolni.

„Nem akarok. És ha én nem akarok, a többiek sem fognak. Mind a négyen ugyanígy vagyunk ezzel”

– mondta Benny Andersson. Ulvaeus hozzátette, hogy anélkül is megünneplik majd az évfordulót, hogy színpadra állnának.

Az ABBA az 1974-es Eurovíziós Dalfesztiválon aratott sikerük után futott be világszerte. A zenekar több százmillió lemezt adott el, és gyorsan a slágerlisták élére kerültek: a Dancing Queen című számuk 1977-ben az Egyesült Államokban is vezető helyen volt. Az együttes 1981-ben adta ki utolsónak mondott albumát, a következő évben pedig feloszlottak. Aztán 2021-ben mégis visszatérek, 40 év után új lemezzel álltak elő.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!