Meghalt Ray Stevenson hollywoodi színész

2023. május 22. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

58 éves korában meghalt Ray Stevenson északír színész, akit olyan filmekből és sorozatokból lehetett ismerni, mint A három muskétás, a Róma, a Thor, a Fekete vitorlák vagy a Megtorló: Háborús övezet. Stevenson következő nagy dobása az Ahsoka című Star Wars-sorozat lett volna, de a színész nem érte meg az első epizód megjelenését. A halál oka egyelőre ismeretlen.

Stevenson Észak-Írországban született ír szülők gyermekeként, de már Londonban nőtt fel. A '90-es években tűnt fel tévésorozatokban, majd onnan hamar Hollywoodban találta magát, ahol főleg akciófilmekben szerepelt, mint a 2004-es Artúr király vagy a 2008-as Megtorló: Háborús övezet. Érdekesség, hogy ez volt az utolsó Marvel-film azelőtt, hogy megjelent volna az első Disney-féle produkció, vagyis a Vasember.

A Marvelt azonban nem engedte el, a Thor-filmekben Volstaggként tűnt fel több alkalommal is. Ezenkívül szerepelt A beavatott-filmekben, a G.I. Joe-ban és az Éli könyvében is.

Az utolsó nagy dobásai közé tartozott az Oscarra jelölt RRR indiai film is, és hamarosan feltűnik a Star Wars-univerzumban is. Az Ahsoka című sorozat eddigi előzeteseiben kiemelt szerepet kapott Stevenson, aki egy Baylan Skoll nevű, sötét oldalt választó jedit alakít. Egyébként nem áll tőle távol a Star Wars, több animációs sorozatban (Clone Wars, Rebels) Gar Saxon mandalóri karakternek adta a hangját.

Stevensonnak három nap múlva lett volna az 59. születésnapja. Halála idején Olaszországban forgatta a Cassino in Ischia című filmet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!