Majka és a Zámbó Jimmy-sorozat zenéje is Fonogram-díjat kapott

2023. április 30. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

Majoros Péter, azaz Majka és Molnár Tamás Beton.Hofival holtversenyben nyerték meg az év legjobb hazai rap- vagy hiphopalbumának vagy hangfelvételének járó Fonogram-díjat – jelentette be a díjat kiosztó Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz).

Majka és Molnár Azt beszélik a városban című dala, valamint Beton.Hofi Playbániája kapta a díjat. A Mahasz egyelőre 19 Fonogramot osztott ki, ebből 13 kategória hazai, hat pedig külföldi művészeknek jár.

Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albumának vagy hangfelvételének járó díjat például Peter Šrámek kapta az RTL A Király című, Zámbó Jimmy életét bemutató sorozatának zenéjéért, az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele pedig Bruce Springsteen Only the Strong Survive című albuma lett.

Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele László Attila Amíg van kire várnom-ja, lett, az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele pedig a Rámszakadt lett a Margaret Islandtől.

A 19 díjazott listáját itt böngészheti.

Majka a Telex After Podcastjában nemrég arról beszélt, hogy a karrierje során nem kimondottan fókuszált a díjakra.

„Nem is tudom, hol vannak a díjaim otthon. Van egy-kettő kirakva (…), de nem tudom, hol vannak. Nekem ezek nem annyira fontosak. Néha szégyellem is magam, mert amikor nézek egy riportot valami nagy zenésszel, és mondjuk a szobájában ül, ahol alkot, és tele van rakva Grammy-díjakkal, nagy aranylemezekkel, platinákkal, akkor elgondolkozom, hogy »de jó lett volna, ha én is elkezdem ezt annak idején, és akkor nekem is tele lenne«, de engem ez nem érdekel.”

Azt mondta, hogy streamingvilágában már nem sokat ér, hogy mondjuk a Spotifytól kap egy 13-szoros platinalemezt, mert míg régen az embereknek el kellett menniük a boltba, hogy megvegyenek egy lemezt, addig ma már elég egy kattintás, ami szerinte elértékelenítette az arany- és platinalemezeket.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!