Több mint 40 év után John Cleese feléleszti a Waczak Szállót

2023. február 8. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

A mai világban játszódva indítaná újra a Waczak Szállót (eredeti címén Fawlty Towers) John Cleese, aki az 1975 és 1979 futó sorozat főszerepét alakította. A BBC írja, hogy a Castle Rock Entertainment már meg is egyezett Cleese-zel a folytatásról.

Az új sorozatban Cleese karaktere, Basil Fawlty próbál megküzdeni a modern világ kihívásaival, miközben kiderül, hogy van egy eltitkolt lánya, akiről egészen eddig nem is tudott. Ők ketten állnak össze, hogy egy butikhotelt üzemeltessenek, de az nem tiszta, hogy ez az eredeti Waczak Szálló Torquay városában, vagy valami egészen új. Basil Fawlty frissen felfedezett lányát pedig nem más alakítja majd, mint Camilla Cleese, John Cleese lánya.

A Waczak Szállóból mindössze két évad (az első 1975-ben, a második 1979-ben) és 12 epizód készült, ez idő alatt minden idők legmeghatározóbb brit komédiájává nőtte ki magát a tévében, és máig rendszeresen ismétlik az epizódokat.

A sorozat eredeti ötlete egyébként onnan ered, hogy 1970-ben Torquayben szállt meg a Monty Python társulat egy forgatás miatt, és a szállásadójuk annyira elviselhetetlenül agresszív, udvariatlan és goromba volt, hogy az szabályosan elbűvölte John Cleese-t és társait. A stáb még a forgatás után is maradt a szálláson, hogy jobban megismerjék a tulajt, majd ezután született meg a Waczak Szálló ötlete. Az eredeti torquayi épületet, ahol a sorozat forgott, 2015-ben elbontották, a helyére idősek otthonát építettek, amit a sorozat egyik színészéről, a 2016-ban elhunyt Andrew Sachsról neveztek el.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!