Valami, amiről nem is tudtad, hogy szükséged van rá az életedben: Nicolas Cage Drakulaként

2023. január 6. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az évek során elég sok minden volt már Nicolas Cage: arcátültetett bűnöző, trükkös fiú, időjós, fegyencjárat-szökevény, autótolvaj, FBI-ügynök, fegyvernepper, majdnem lett belőle Superman is, most pedig a világ leghíresebb vámpírját, Drakulát formázhatja meg Chris McKay (LEGO Batman: A film, A holnap háborúja) új filmjében, a Renfieldben.

A Drakula-értőknek a címből már egyértelmű lehet, hogy a film nem Bram Stoker legendás vámpírja, hanem annak segítője, Renfield körül forog majd, természetesen teljesen újraértelmezve a dolgokat. Az eredeti műben Renfield egy elmegyógyintézetbe zárt elmebeteg gyilkos volt, aki elevenen falt fel mindenféle élőlényt, abban a hitben, hogy azok vére halhatatlanná teszik majd. Később persze kiderül, hogy az egész Drakula agymosásának eredménye.

A(z amerikai mozikba) 2023. április 14-én érkező filmben ilyesmiről szó sincs, az előzetes alapján Renfield (Nicholas Hoult – Mad Max: A harag útja, Egy fiúról, X-Men-filmek, Eleven testek) a főnökével való mérgező kapcsolatból próbálna kilépni, miután átértékeli az életét, ahogy szemet vet egy közlekedési rendőrre (Awkwafina – Ocean's 8: Az évszázad átverése, Kőgazdag ázsiaiak, Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája).

Már csak az a kérdés, hogy mekkora szerep jut a mostanában elég vegyes filmeket szállító Cage-nek, aki azért a kvalitásait ismerve valószínűleg lubickolna a sötétség hercegeként.

Érdekesség egyébként, hogy a főszereplő Houltnak kijut mostanában a vámpírfilmekből, benne lesz ugyanis az 1922-es ősklasszikus Nosferatu újraforgatásában is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!