Két évvel az állítólagos öngyilkossága után jelentette be egy amerikai író, hogy valójában még él

2023. január 5. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon jó eséllyel senki nem ismeri Susan Meachent, és ebben igazából nincs is semmi meglepő. Meachen, aki saját bevallása szerint „tökéletesen hibás” romantikus regényeket ír, a valóságban pedig erotikával feldobott gagyi Amazon-core ponyvákat, nem egy ismert író, magyar nyelven természetesen egyetlen könyve sem jelent meg, és az amazonos értékelések szerint Amerikában sem kapkodtak a művei után. Most viszont tett róla, hogy a saját szubkultúráján túl is megismerjék a nevét, mert bő két évvel azután, hogy a lánya bejelentette az öngyilkosságát, kiderült, hogy igazából nem halt meg, és ha már ez a helyzet, az online feltámadása után szeretne visszatérni a halála előtti életéhez – írja a Rolling Stone.

A különös sztori 2020 szeptemberében vette kezdetét, amikor Susan Meachen szerzői oldalán megjelent egy azóta már törölt, állítólag a lánya által írt bejegyzés, melyből kiderült, hogy a nő meghalt, az oldalán pedig azért vannak még mindig posztok, mert még folynak az író utolsó könyvének munkálatai. A poszt alatt többen is kinyilvánították a részvétüket, maga az oldal pedig a továbbiakban amolyan emlékhelyként funkcionált, ahol hangoskönyv formátumban osztogatták Meachen műveit, röviddel az állítólagos halála után pedig önkéntes szerkesztőket is toboroztak itt, hogy az utolsó művei is meg tudjanak jelenni.

Többször szerveztek rajta öngyilkosság-prevenciós gyűjtéseket is, de ezt leszámítva 2021 közepére igazából már nem volt rajta semmilyen tartalom, és a saját privát Facebook-csoportjában is leült az aktivitás, többek közt azért is, mert Connie Ortiz, a nő egykori asszisztense és a csoport adminja sem tudott eleget foglalkozni vele. Ortiz tavaly ősszel végül átruházta a csoportot egy TN Steele nevű, önként jelentkező csoporttagra, aki, mint azóta kiderült, simán lehet, hogy maga Susan Meachen volt egy kamuprofilról. Az elméletileg több mint két éve halott Meachen ugyanis

január 2-án egy egészen bizarr poszttal jelentkezett a saját csoportjában, melyben arról írt, hogy nehéz volt meghoznia ezt a döntést, de már sokkal jobban érzi magát, ezért visszatér, és reméli, hogy hamarosan megint elkezdhet írni.

A nő homályosan arra is utalt, hogy az állítólagos öngyilkossága hátterében a családja áll, akik a legjobbat szerették volna neki, de hogy pontosan mit értett ez alatt, az nem derült ki a posztjából. Az, hogy valaki bő két évvel a halálának bejelentése után úgy jelenti be a visszatérését, mintha a boltból érkezett volna haza, eleve rettentően furcsa, azzal együtt meg végképp, hogy annak idején több, azóta eltávolított poszt alapján úgy tűnt, azért végzett magával, mert nem tudta elviselni a könyves közösség tagjainak folyamatos zaklatását.

A saját szubkultúráján belül akkoriban nagy port kavart az ügy, többeket meggyanúsítottak azzal, hogy ők voltak felelősek Meachen haláláért, egy szerzőtársa, Samantha A. Cole pedig a Rolling Stone-nak arról is beszélt, hogy ő sokáig bűntudatot érzett, amiért nem próbált meg előbb segíteni neki. Így nem volt meglepő, hogy sokkolta őt Meachen visszatérése, amikor azonban megkérdezte tőle, hogy mégis mi ez az egész, a nő csak annyit mondott, hogy szeretné visszakapni az életét, és újfent a családjára tolta a felelősséget. Cole a lapnak elmondta, örül, hogy Meachen a jelek szerint megkapta a neki kellő segítséget, de sosem fogja tudni megbocsátani neki, amit tett.

Mint írta, ha a családja állt volna elő ezzel a megoldással, akkor is lett volna több mint két éve arra, hogy tisztába tegye a dolgokat, de ő ehelyett inkább kamuprofilról nézte, ahogy az emberek megemlékeztek róla, és arra buzdított másokat, hogy vegyék meg a könyveit. A sztorira más szerzők és olvasók is hasonlóan reagáltak,
egy Gretchen Felker-Martin nevű író például arról írt, hogy a saját öngyilkosságát bekamuzó, majd gond nélkül visszatérő Meachen teljesen őrült sztorija is bizonyítja, hogy a romantikus szerzők egy teljesen másik dimenzióban élnek, és volt olyan is, aki azt írta, annak ellenére is el fogja olvasni a nő könyveit, hogy nem kenyere a műfaj, mert szeretne belelátni az elméjének működésébe.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!