Mit látnak Hollywood legtutibb női Pete Davidsonban?

2022. december 15. – 22:30

Mit látnak Hollywood legtutibb női Pete Davidsonban?
Pete Davidson érkezik a 2022-es Met-gálára – Fotó: Dimitrios Kambouris / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Pete Davidson Staten Island-i humoristának az utóbbi években több toplistás barátnője is volt. Randizott a realitysztár Kim Kardashiannel, a szupermodell Kaia Gerberrel, egy ideig jegyben járt az énekesnő Ariana Grandevel, most pedig az a hír járja, hogy a világhírű modellel, Emily Ratajkowskival találkozgat. Talán nem gonosz dolog azt mondani, hogy Davidson első látásra nem testesíti meg a tökéletes férfit, épp ezért sokan próbálják megfejteni a vonzereje titkát. Talán a humorával hódítja meg Hollywood legtutibb nőit? A Big Dick Energy áll a háttérben? Vagy sokaknál az a befutó, ha valaki nem fél megmutatni a sebezhető oldalát, és vállalni ország-világ előtt, hogy az élete közelről sem fenékig tejfel? Gyors elemzés arról, mit találnak vonzónak a nők Pete Davidsonban, és úgy egyáltalán, milyen tulajdonságok tesznek ma valakit vonzóvá.

Mielőtt belevágnánk, tisztázzuk, hogy mit is kell tudni Pete Davidsonról. A most 29 éves Staten Island-i humorista 16 évesen kezdett el stand-upozni. Neve a 2010-es évek elején lett csak igazán ismert, miután 2013-ban szerepelt a Guy Code című vígjátéksorozatban, illetve 2014-ben, mindössze húszévesen, beválogatták a Saturday Night Live című késő esti varietéshow stábjába. Davidson volt a legfiatalabb szereplője az 1975 óta futó, ikonikus SNL-nek, a humorista nyolc éven át volt állandó szereplője a műsornak.

Emellett már több filmben is szerepelt, csak pár példa a közelmúltból: játszott a 2019-es A nagybetűs kamaszkor című vígjátékban, főszereplője és társírója volt a 2020-ban megjelent Staten Island királya című félig önéletrajzi ihletésű vígjátéknak, 2021-ben szerepelt az Öngyilkos osztagban, idén pedig a Játsszunk gyilkosost! című horrorfilmben tűnt fel. Davidson ismert a szókimondásáról, ő az a fajta figura, aki simán poénkodik az AIDS-szel vagy akár a saját édesapja halálával. A humorista hétévesen vesztette el édesapját, aki egyike volt azoknak a tűzoltóknak, akik meghaltak a 2001. szeptemberi terrortámadásban.

Pete Davidsonra azonban nem csak határokat súroló viccei miatt mondhatjuk, hogy szókimondó vagy tabudöntögető. Egyike azoknak, akik őszintén és nyíltan beszélnek a mentális betegségekről és a mentális jóllét fontosságáról, ami számos társadalomban még ma is tabutémának számít. Davidson először 2017-ben, a Saturday Night Live egyik adásában osztotta meg a világgal, hogy borderline személyiségzavarral diagnosztizálták.

Pete Davidson fellépése a New Brunswick-i The Stress Factory Comedy Clubban, 2012 januárjában – Fotó: Bobby Bank / Getty Images
Pete Davidson fellépése a New Brunswick-i The Stress Factory Comedy Clubban, 2012 januárjában – Fotó: Bobby Bank / Getty Images

Mindeközben a humorista Crohn-betegséggel is küszködik, amire gyógyírként sokszor használ drogokat, legfőképpen marihuánát. Volt már elvonón, hogy összeszedje magát és egyenesbe hozza az életét, jár terápiára, viszont ő is belecsúszott abba, amibe sokan mások: elkezdte vagdosni magát. Azt is elárulta, nem véletlen, hogy a mellkasa tele van tetoválásokkal, ugyanis így akarta elrejteni a vagdosás után maradt hegeket.

Sokoldalú, vicces, őszinte, és nem mellesleg szívtipró is

A humoristának azonban nem csak a szerepei vagy az előadásai váltanak ki élénk érdeklődést. Már évek óta megy a találgatás, hogy lehet, hogy ez a srác, aki első ránézésre nem tartozik a Hollywood által kreált, kívül-belül tökéletes férfi kategóriájába, mégis a sztárvilág legtutibb nőivel randizgat. Davidsonnak a múltban számtalan A listás barátnője volt: az énekesnő Ariana Grande, akit még el is jegyzett öt hónapig tartó kapcsolatuk alatt; a Bridgerton-lány Phoebe Dynevor színésznő; majd közel egy évig voltak együtt a milliárdos realitysztárral, Kim Kardashiannel; randizott Cindy Crawford lányával, a szintén szupermodell Kaia Gerberrel – és még folytathatnánk. Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy a világhírű modellel, Emily Ratajkowskival találkozgat már november óta. A találgatások úgy tűnik, igazak, ugyanis Davidson és Ratajkowski együtt jelentek meg egy NBA-meccsen, a New York-i Madison Square Gardenben.

Christine Taylor, Ben Stiller, Pete Davidson és Emily Ratajkowski a Madison Square Gardenben, 2022. november 27-én – Fotó: Jamie Squire / 2022 Getty Images
Christine Taylor, Ben Stiller, Pete Davidson és Emily Ratajkowski a Madison Square Gardenben, 2022. november 27-én – Fotó: Jamie Squire / 2022 Getty Images

A páros az első sorból figyelte a kosármeccset, miközben sört kortyolgattak, és jókedvűen beszélgettek a szemtanúk beszámolói szerint. De mit találnak vonzónak a nők Pete Davidsonban, és úgy egyáltalán, milyen tulajdonságok tesznek ma valakit vonzóvá?

Vonzó, mert vicces vagy vicces, mert vonzó?

Ezeket a kérdéseket már a humorista aktuális barátnője – bár még egyikük sem erősítette meg hivatalosan a kapcsolatukat –, Emily Ratajkowski is megválaszolta. A modell tavaly novemberben vendég volt a Late Night with Seth Meyers című műsorban, amelyben a műsorvezető arról kérdezgette a modellt, hogy milyen volt Davidsonnal együtt dolgozni. Ratajkowski és a humorista ugyanis közösen szerepeltek a fotós David LaChapelle Moose Knuckles őszi kampányában 2021-ben. Ratajkowski Meyernek azt mesélte, hogy Pete végtelenül kedves, jó fej és érzékeny ember, aki nagyon jó kapcsolatban van az anyukájával. Szerinte nehéz ezeket a tulajdonságokat egy emberben megtalálni, és ez teszi Davidsont igazán ellenállhatatlanná.

Nem Ratajkowski az egyetlen, aki próbálta már megfejteni, a Davidson-rejtélyt. A Well and Good cikkében egy klinikai szakpszichológus és egy neuropszichológus is próbál választ adni arra, hogy a humorista mégis mivel veszi le a nőket a lábukról. Kezdjük azzal, hogy egy humoristáról beszélünk, aki a színpadon és a show-műsorokon kívül, a való életben is szórakoztató, a nevetés pedig – ahogy a mondás is tartja – ragadós. Nevetés közben a szervezetünk endorfint, a boldogságért felelős hormont termel. Így értelemszerű, hogy ha olyasvalakivel töltjük a mindennapjainkat, aki megnevettet minket, az egy olyan állandó pozitív élményt jelent, amitől a partnerünk csak még vonzóbbá válhat a szemünkben.

Erről szól a Guardian cikke is, ami azt fejtegeti, hogy miért találjuk szexinek a vicces embereket. A humor alapvetően vonzó tulajdonság, ami szexivé teheti azokat is, akiket első pillantásra talán nem is találunk annak. Ha valaki képes saját magán poénkodni vagy másokkal viccelődni, annak a társaságában mi is jól érezzük magunkat, és könnyebben fel tudunk oldódni – pláne, ha első randiról van szó. Egy elmélet szerint a humor az intelligencia, a sokoldalúság és a gyors gondolkodás jele, amelyek szintén pozitív és vonzó tulajdonságok. Míg más kutatások azt állapították meg, hogy ha valaki tetszik nekünk, akkor az illetőt ösztönösen is viccesebbnek találjuk, miközben lehet, hogy a barátunkat, barátnőnket a külvilág nem is tartja olyan szórakoztatónak.

Kim Kardashiant és Pete Davidsont fotózzák a Met-gála vörös szőnyegén, 2022. május 2-án – Fotó: Gilbert Carrasquillo / Getty Images
Kim Kardashiant és Pete Davidsont fotózzák a Met-gála vörös szőnyegén, 2022. május 2-án – Fotó: Gilbert Carrasquillo / Getty Images

A lényeg, hogy a humor és a vonzalom szorosan összekapcsolódik, gondolhatjuk azt valakiről, hogy vonzó, mert vicces, miközben az is benne van, hogy csak azért gondoljuk viccesnek, mert már elsőre pillantásra megfogott minket valami az illetőben.

Ezek alapján nem meglepő, hogy sok elismert színésznő és modell is vonzónak találja Davidsont, akinek a másik erőssége a Well and Good cikkében megkérdezett neuropszichológus, Sanam Hafeez szerint az, hogy sosem volt az a tipikus, elérhetetlen hollywoodi sztárkarakter. Inkább olyan pasinak tűnik, aki minden helyzetben képes önmaga maradni, két lábon jár a földön, ami sok nőnek vonzó lehet. „A show-bizniszben dolgozó nőknek rendkívül vonzó tulajdonság lehet, ha egy férfi biztos önmagában, és nem hagyja, hogy a szórakoztatóipar, ami igen nagy hatással van az ember személyiségére és fejlődésére, megváltoztassa őt” – fejti ki a véleményét a szakértő.

Egyesek szerint Davidson a magabiztosságát a Big Dick Energyből (röviden BDE) azaz a „nagyfarok-energiából” meríti. Az egész őrület Davidson és a BDE körül akkor kezdődött, amikor a humorista volt menyasszonya, Ariana Grande kiposztolta a Twitter-oldalára, hogy akkori vőlegénye az átlagnál nagyobb mérettel büszkélkedhet – bár ezt már nem lehet bizonyítani, mivel az énekesnő utólag törölte a bejegyzését. De mit is jelent pontosan a BDE?

A kifejezést nem szó szerint kell értelmezni, sokkal inkább úgy, hogy vannak bizonyos férfiak, akiket valami különleges, elemi magabiztosság leng körül. Nem arrogánsak, nem hangosak, nem akarnak túlkompenzálni, egyszerűen csak elégedettek önmagukkal és az életükkel – legalábbis ezt a hatást keltik. Ilyen férfinek szokás tartani például Tom Hardyt, Harry Stylest vagy éppen Pete Davidsont, de biztos vagyok benne, hogy ha férfi ismerősünkre gondolunk, nekünk is beugrik egy-két név, aki jól érzi magát a bőrében, tudja, mit akar, és sosem kételkedik magában. Ez olyasvalami, ami csak férfiaknak lehet? Nos, nem, nem kell férfinak születni ahhoz, hogy valaki tisztában legyen saját értékeivel, és ne féljen büszkének lenni rájuk, gondoljunk csak Rihannára vagy Serena Williamsra. Ez a magabiztosság és önazonosság pedig vonzó, szexi, és azt a benyomást kelti, hogy az illetővel könnyen ki lehet kijönni.

A sebezhetőség a top tulajdonságok egyike, amit ma a nők a férfiakban keresnek

Egy kapcsolatban az is fontos, hogy őszintén tudjunk beszélni a problémáinkról, biztonságban érezzük magunkat a másik mellett olyannyira, hogy ne féljünk felfedni a tökéletlenségünket, azaz ne féljünk megmutatni a sebezhető oldalunkat. A cikk elején már szó esett arról, hogy Davidson képes nyíltan beszélni életének legnehezebb pillanatairól is. Kevesen vannak, akik saját sebezhetőségükről is szívesen beszélnek ország-világ előtt, pláne a szórakoztatóiparban, ahol egy apró botlás vagy hiba miatt is ízekre szednek bárkit.

A népszerű társkereső alkalmazás, a Hinge egy friss felmérése szerint a kutatásban részt vevő felhasználók a sebezhetőséget a top tulajdonságok közé sorolták, amiket egy potenciális barát- vagy barátnőjelöltben keresnek. A felmérésben – amit négyezer felhasználó töltött ki – a válaszadók 93 százaléka nyilatkozta azt, hogy fontos számukra, hogy kiszemeltjük ne féljen sebezhető és érzékeny lenni, míg

a válaszadók 61 százaléka a sebezhetőséget a magasság, kereset és vonzerő elé sorolta, amikor fontossági sorrendbe kellett rakniuk azokat a tulajdonságokat, amiket a potenciális partnerben keresnek.

Hogy miért lett ennyire fontos és vonzó, ha valaki nem fél sebezhetőnek és érzékenynek lenni? A Cosmopolitan cikke szerint ennek az egyik oka a 2020 elején kezdődő pandémia, amely során az emberek egy részének több ideje volt magával foglalkozni, átértékelnie az életét, és önmagát is jobban megismernie. Ha valaki képes őszintén beszélni a saját küzdelmeiről és érzéseiről, az nemcsak vonzóvá teheti az illetőt, de mi is szívesebben mesélünk neki magunkról, és úgy érezhetjük, hogy mellette igazán önmagunk lehetünk – bármennyire nyálasan hangzik is ez.

Emily Ratajkowskitól már tudjuk, hogy Davidson és az édesanyja nagyon közel állnak egymáshoz. Sokáig egyébként együtt is éltek, a humorista tavaly jelentette be, hogy elköltözik az édesanyjával közösen vásárolt Staten Island-i otthonukból, ahol korábban egy külön lakrészt alakított ki magának a ház pincéjében. Édesanyja mellett a humorista mindig őszinte szeretettel és tisztelettel beszél elhunyt édesapjáról is (néhány poént leszámítva). Élete első Met-gáláján egy gránátkövekkel díszített nyakláncot viselt édesapja emlékére. A 2021-es Met-gálát ugyanis nem sokkal a 2001-es terrortámadás huszadik évfordulója után rendezték.

Pete Davidson és az édesanyja – Fotó: Will Heath / NBC / Getty Images
Pete Davidson és az édesanyja – Fotó: Will Heath / NBC / Getty Images

Sebezhető, vicces és fontos neki a családja – ezek lehetnek Davidson vonzó tulajdonságai, aminek Hollywood gyönyörű és tehetséges női nem tudnak ellenállni. Persze az továbbra is az élet nagy talánya, hogy kihez és miért vonzódunk, de mindenképpen pozitív látni, hogy

ma már nem csupán a külsőségek és a bankszámla egyenlege határozza meg a hírességek körében az ideális férfit, hanem előtérbe kerülnek olyan fontos tulajdonságok is, mint az érzékenység és a humor.

A tökéletes férfi és a tökéletesség fogalma egyébként is folyamatosan változik, ami magát a fogalmat is tökéletlenné teszi. Vegyük például az ókori görögöket, akiknek nagyon is konkrét elképzelésük volt arról, hogy milyen a tökéletes férfi: izmos, sportos és fizikailag fitt. A kereszténység elterjedésének idejében a jó kiállás és a sportos testalkat helyett olyan tulajdonságok kerültek előtérbe, mint a vallásosság és a spiritualitás. Ezt követően a reneszánsz éveiben volt egy nagy váltás, amikor a hatalom és vagyon határozta meg azt, hogy kit tekintett az akkori társadalom ideális férfinak, míg az 1800-as évek végén az tett egy férfit igazán férfivá, ha kövér volt, ugyanis ez volt a gazdagság jele.

1920-tól kezdve Hollywood elkezdte visszahozni az ókori görögök által megalkotott álomférfi-koncepciót: az ideális férfi színész izmos, jó kiállású és vékony, mint például a Supermant alakító Henry Cavill. Ez azonban irreális elvárásokat támasztott nemcsak a színészek, de a férfi rajongók és nézők vonatkozásában is, és felerősítette a testképzavarok kialakulását. Egyes filmsztárok még fel is szólaltak a még ma is aktuális irreális, tökéletes férfikép ellen. A Trónok harca Rob Starkját alakító Richard Madden például 2019-ben egy, a Vogue-nak adott interjúban arról beszélt, hogy nem hajlandó olyan jeleneteket forgatni, amelyekben indokolatlan a meztelenség, mert ezzel csak egy olyan irreális férfiképet erősítene, amellyel ő sem ért egyet.



Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!