És akkor a macska azt mondta a lánynak, hogy szia, cica, eltévedtél?

2022. december 13. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Van a Doorsnak egy Love Hides című száma – amiből amúgy a magyar Yonderboi, vagyis Fogarasi László is csinált egy kiváló feldolgozást anno –, melynek első sora úgy szól, hogy a szerelem a legfurcsább helyeken bújik meg. Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje, a Cicaverzum előzetese alapján pedig ez tényleg így is van: a főszereplőjének egészen konkrétan egy fekete macska kezd el udvarolni.

A hivatalos leírás szerint a harmincéves Fáni (Törőcsik Franciska) a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, aztán egy költözködés kellős közepén betoppan a Macska, és A besúgó Száva Zsoltjaként ismerhető Patkós Márton kellemes, mély hangján csak annyit kérdez tőle, hogy „szia, cica, eltévedtél?”. Innentől kezdetét veszi az őrület, aminek a részleteiről nem sok derül ki, de az előzetes alapján van félresikerült esküvő, Csobot Adél karaktere megkérdezi Fánitól, hogy ő egy macskával jár-e (a válasz: baj?), a Macska pedig építi a zenészkarrierjét is – a kandúr rapdalát a filmben ugyancsak feltűnő Schwarz Ádám, vagyis Beton.hofi írta. És akkor még ott van Mihály, „a macska sármos gazdája” is.

A forgatókönyvet a rendező Kemény Zsófival közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf, a producer pedig Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz), mellékszerepekben többek közt Udvaros Dorottya, Alföldi Róbert és a Quimbyből ismert Kiss Tibi is látható lesz majd. A Cicaverzum látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi. A zenei karrierre vágyó Macska rapdalát Schwarcz Ádám (Beton.hofi) készítette, a film zeneszerzője Czitrom Ádám. A film valamikor jövőre érkezik majd a mozikba.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!