A királynő halála óta újra toplistás Netflixen A korona

2022. szeptember 14. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

II. Erzsébet királynő halála óta újra nézettségi toplistákon szerepel a Netflixen A korona című sorozat. Ez nyilván nem véletlen, hiszen A Korona éppen II. Erzsébet urálkodásának történetét és hátterét meséli el fikciós elemekkel, ráadásul a királynő halála miatt újra felerősödött érdeklődés kitarthat akár késő őszig is, amikor érkezik a sorozat ötödik évada.

A Netflix legfrissebb nézettségén is látszik a szeptember 5. és 11. közti időszakban, hogy II. Erzsébet szeptember 8-i halála visszahozta A koronát a top10-be, 17,5 millió órát néztek meg belőle az emberek alig egy hét alatt. Ráadásul az első évadból, amiből könnyen lehet arra következtetni, hogy új nézőkről van szó és olyanokról, akik a történések miatt újra nekikezdtek a sorozatnak. Mindent elmond A korona felkapottságáról, hogy megelőzte nézettségben a Stranger Things 4. évadát is.

Országokra és napokra lebontva még érdekesebb ez a jelenség. Ebből látszik, hogy minden netflixes országban visszakerült A korona a top10-be legkésőbb szeptember 13-ig.

  • A leghamarabb érdekes módon Ukrajnában kattanták rá a sorozatra újra, ott már II. Erzsébet halálának másnapján rengetegen nézték a sorozatot.
  • Mindenhol máshol szeptember 10-től pörgött be újra A korona, legjobban Olaszországban és az Egyesült Királyságban, de Ukrajnában itt már vezette a nézettséget.
  • Az Egyesült Királyságban jelenleg a második legnézettebb a műsor a Netflixen, egyedül az ukránoknál tartja az első helyét napok óta.
  • Magyarországon szeptember 10-én robbant be igazán A korona újra, három napon át a 4. legnézettebb műsor volt, szeptember 13-án pedig már a harmadik.

A korona ötödik évada novemberben érkezik a Netflixre, és ugyan már gyártják a hatodik évadot, de a királynő halála miatt átmenetileg leálltak a forgatásokkal. Ez lesz a sorozat utolsó két évada, és a hírek szerint az ötödik évad Diana és Károly válását, és az azt övező botrányokat dolgozza majd fel.

Az új évadban új színész alakítja a királynő Imelda Staunton személyében, Károly herceget a Drót McNulty nyomozójaként ismert Dominic West, Dianát pedig Elizabeth Debicki.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!