Spielberg megrendezte a saját gyerekkorát

2022. szeptember 11. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen nehezen leírható, hogy pontosan miről szólhat majd a The Fabelmans című film, mindenesetre az állhat az igazsághoz a legközelebb, hogy Steven Spielberg megrendezte a saját gyerekkorát. A The Fabelmans nem egy sima önéletrajzi film lesz, hanem a rendező külső szemmel próbálja elmesélni annak a történetét, hogyan szeretett bele a filmekbe és a filmezésbe. Az első trailer alapján azért dráma is lesz benne rendesen.

Spielberg a gyerekkorát egy Sammy Fabelman nevű 16 éves fiún keresztül mutatja be, akinek minden vágya, hogy rendező legyen, és folyamatosan kamera van a kezében, de előkerül az is, hogy zsidó származása miatt bántják a középiskolában. Sammy édesapját Paul Dano, édesanyját Michelle Williams alakítja, de felbukkan a filmben Seth Rogen és Judd Hirsch is.

A projekt alapja, hogy Spielberg elgondolkozott azon, hogyan mutatná be az életét, ha úgy állna a történethez, mint aki az E. T.-t vagy az Indiana Jonest rendezte. Ettől függetlenül annyira a saját életén alapul a sztori, hogy az is bekerült, amikor az édesanyja rövid időre örökbe fogadott egy majmot, de végül azért is döntött fiktív szereplők mellett, hogy tényleg hollywoodi túlzásokkal mutathassa be a kamaszkorát.

A The Fabelmans november 24-től kerül a mozikba.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!