Októberben jön a tévés zombiapokalipszis utolsó felvonása

2022. július 24. – 09:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a Marvel nagy bejelentései mellett kissé elsikkadt, a Walking Dead készítői a Comic Conon bejelentették, hogy itt a vég, az októberben induló utolsó harmad-évaddal lezárul a legendás zombis túlélőhorror sorozat. A nyolc epizódból álló mini-szezon kapott is egy trailert:

A Walking Dead 2010-ben indult, most tart a 11. évadánál, és egészen kultikus státuszba emelkedett a rajongók körében. A zombiapokalipszisben a puszta túlélésre játszó, de egymással is folyton konfliktusba kerülő maroknyi ember sztorija egyszerre horror, dráma, és társadalomkritika.

A harmadik évadtól kezdve ez volt a legnézettebb sorozat az amerikai tévékben a 18-49 éves korosztályban, bár az utolsó évadok nézettsége már eléggé visszaesett, a 10. szezonra már csak az aranykor (a 4.-7. szezon) negyede maradt. A kritikusok is szerették a sorozatot, ami 16 Emmy-jelölést kapott, a Rotten Tomatoes aggregátor oldal összesítése szerint az első 5 évadot 80-90%-ban pozitív kritika fogadta a sajtóban. Aztán volt egy kis visszaesés, de az utolsó, három etapra szétszedett 11. évad eddigi átlaga úja felkúszott 84%-ra – vagyis úgy néz ki, joggal reménykedhetnek a rajongók, hogy méltó lezárást kap a történet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!