Baromi látványos az afrikai amazonokról szóló film előzetese

2022. július 9. – 06:42

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett a Woman King első előzetese, és nagyon úgy néz ki, mintha a 300 lenne csak spártai férfiak helyett afrikai nőkkel. Gina Prince-Bythewood a 20. század elejéig aktív dahomeyi amazonok (másnéven Agojie), vagyis Nyugat-Afrika hírhedt női harcosainak történetét dolgozza fel az Oscar-díjas Viola Davis főszereplésével.

Davis a szerepére napi négy órát edzett heti ötször, megtanult küzdősportolni, sprintelt, súlyokat emelt és fegyveres képzést is kapott a machete használatához. A trailerből sok konkrétum nem derül ki, cserébe tele van elképesztően látványos, tényleg a 300-at idéző harcjelenetekkel.

Annyit lehet tudni, hogy a film Dahomey állam (a mai Benin területe) történetét dolgozza fel, ami az egyik legerősebb afrikai ország volt a 18. és 19. században. Az előzetes alapján a történet a fehér gyarmatosítók kolonizációjától kezdődhet, de nem tudni, mekkora időt ölel fel, hiszen az Agojie több száz éven át volt aktív. A női harcosok egyébként ismerősök lehetnek a Fekete Párducból is, a Marvel-filmben látható kopasz női testőrök 1998-ban bukkantak fel először képregényekben, és később az alkotóik is elárulták, hogy a dahomeyi amazonok története inspirálta őket.

A filmet szeptember közepén mutatják be, és szerepel még benne John Boyega, a Marvel Kapitányból és a James Bondból is ismerős Lashana Lynch, a Harry Potterben a 11 éves Voldemortot alakító Hero Fiennes-Tiffin, illetve az Underground Railroadban feltűnt Thuso Mbedu.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!