Eltűnt a netről három olyan Michael Jackson-dal, amelyekről többen azt állítják, hogy hamisítványok

2022. július 7. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Eltűnt a streamingfelületekről három olyan Michael Jackson-dal, amelyek az énekes halála után megjelent válogatáslemezen szerepelnek, írja a BBC. A Michaelt 2010-ben, egy évvel az énekes halála után adták ki, és a válogatáson számos ritkaság, kiadatlan vagy éppen befejezetlen dal is szerepel. Egy rajongó azonban gyanút fogott, és pert indított, mert szerinte három dalban nem is Jacko hangja hallható.

A rajongó a bírósághoz fordult, és most úgy áll a helyzet, hogy a Monster, a Keep Your Head Up és a Breaking News című számok nem elérhetők az online felületeken hivatalosan. A vád szerint Jackson helyett valójában egy sessionénekes hangja hallható az említett felvételeken. Az előadó zenéit gondozó Sony és a vagyonát gondozó alapítvány szerint szó sincs arról, hogy ne lennének eredetiek a felvételek, ám szeretnék, ha az évek óta tartó balhénak vége lenne, ezért inkább leszedték a dalokat.

A Jackson család több tagja is megszólalt az ügyben. Az énekes unokaöccse szerint ő nagyon keményen próbálta megakadályozni, hogy ezek a dalok megjelenjenek, de nem hallgattak rá, LaToya Jackson, az előadó nővére pedig elmondta, hogy a dalokban hallható vokál egyáltalán nem hasonlít a testvére hangjára. A Sony viszont váltig állítja, hogy Michael Jackson hallható a számokban. 2011-ben egy Jason Malachi nevű énekes egy Facebook-posztban el is ismerte, hogy az ő hangja hallható, de később a menedzsere cáfolta ezeket az állításokat. A 2014-ben indult perben egyelőre nem sikerült bizonyítani a dalok eredetiségét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!