Dead Space-örökössel, új Call of Dutyval és egymillió előzetessel indult be a Summer Game Fest

2022. június 9. – 22:28

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este elstartolt Geoff Keighley E3-gyilkos videójátékos eseménye, a Summer Game Fest. A klasszikus, nagy expóval ellentétben ez nincs platformokra vagy kiadókra osztva, így a médium szerelmesei egy nagy családként ünnepelhették az új bejelentéseket. Gyakorlatilag egy nonstop trailerorgiáról beszélünk, az embernek ideje sincs feldolgozni, mit látott. Azért próbáljuk meg; ezek a játékok szerepeltek a bemutatón:

  • Az új Street Fighter egy visszatérő karakterrel.
  • Az Aliens Dark Descent, ami az utolsó néhány másodperc alapján egy felső nézetes, taktikaibb játéknak tűnik.
  • Bemutattak egy rövid játékmenet-videót a Callisto Protocolról, ami le se tagadhatná, hogy van némi köze a Dead Space-hez;
  • A Call of Duty: Modern Warfare 2-t már a héten bejelentették (erről mi is írtunk), de most megnézhettük, hogy fog kinézni. Természetesen (a videó alapján) nagyon jól, valószínűleg eddig sosem lehetett szakadó esőben egy olajfúró tornyon ilyen látványosan lövöldözni, mint az októberben megjelenő Modern Warfare 2-ben. A klasszikusok rajongói talán örülnek neki, hogy visszatér Price, Soap és Ghost is, nagyon hasonlít a 2009-es, hasonló című játékra, és ez jó hír.
  • Harminc év után visszatér a Flashback, ami néhányak számára biztos izgalmas, de én ehhez már fiatal vagyok.
  • A Witchfire a bemutatott játékmenet alapján egy sportszerűtlen Doomnak tűnik, ugyanis a visszalövő démonok helyett kardos ellenfelekre lövöldözhetünk.
  • Ha esetleg valaki még több narratív túlélőthrillerre vágyik, akkor talán örülni fog a Fort Solisnak, amiről nem sok minden derül ki, csak annyi, hogy soha nem jó ötlet egyedül nyomozni egy elhagyatott, marsi bányában.
  • Csak hogy semmiképp se tudjunk nyugodtan aludni, egy újabb horrorjáték következett, a Routine, amit már tíz éve jelentettek be;

Valamiért Dwayne „The Rock” Johnson is bejelentkezett, hogy bemutassa a Black Adam nemrég bemutatott előzetesét. Mindezt félmeztelenül, az edzőterméből tette. Elsütött néhány gyenge viccet, és reklámozta az energiaitalát.

  • A Rockot néhány rövidebb trailer követte: az Outriders kiegészítőjéé, egy nintendós gyűjtés és a Fall Guys első évadának beharangozója.
  • A következő játékról számomra csak annyi derült ki, hogy egy régész megszerez egy pajzsot, majd egy mech lenyomta a Balrogot. Ez a Stormgate, ami egy ingyenes démonos sci-fi RTS lesz, és amiről már most kiderült, hogy nem lesznek benne NFT-k. A béta 2023-ban indul.
  • Az első különlegesebb játék az American Arcadia volt, amiben a játékos egy Trevor nevű fickó bőrébe bújik, akinek életét Truman-show jelleggel közvetítik – annyi csavarral, hogy Trevor megpróbál megszökni, így menekülnie kell a producerek elől.
  • Gondolt mostanában arra, hogy milyen jó lenne egy új kecskeszimulátor? Ha igen, akkor van egy jó hírem: idén jön a Goat Simulator 3. Nem emlékszik rosszul, valóban nincs második rész, de ha logikát keres eben a játékban, akkor már veszített is.
  • Június 30-án jön a híresen nehéz Cuphead kiegészítője, a Delicious Last Course. A korai Mickey egér rajzfilmeket idéző stílus még mindig szuperül néz ki, és bemutatták az új karaktert is.

Ezek után tényleg másfél-két percenként jött egy új trailer, nincs is értelme felsorolni mindet. Az összes előzetes visszanézhető a Game Awards csatornáján. Volt One Piece játék, új HoYoverse-projektek, Warhammer 40,000 és új Layers of Fear.

Zárásként Neil Druckman, a Naughty Dog egyik elnöke vonult a színpadra, hogy a Last of Us remake kiszivárgásáról viccelődjön. Megemlítette, hogy az első játék többjátékos módja egy önálló projekté nőtte ki magát, de az nem derült ki, hogy pontosan mi is lett belőle. Beszélt az HBO Last of Us sorozatártó is, elvileg a péntek lesz az utolsó forgatási nap. A remaike PS5-re szeptember 2-án érkezik, PC-re pedig nem sokkal később.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!