Star Wars-nap alkalmából befutott az Obi-Wanról szóló sorozat első rendes előzetese

2022. május 4. – 17:06

Star Wars-nap alkalmából befutott az Obi-Wanról szóló sorozat első rendes előzetese
Forrás: Disney

Másolás

Vágólapra másolva

Május 4-ét, vagyis a Star Wars-napot minden évben kiemelten figyelik a rajongók, idén pedig tényleg nem panaszkodhatnak a Disney-re. A cég nyilván szándékosan éppen mára időzítette az Obi-Wan Kenobiról szóló sorozat első rendes előzetesét, melyben kicsit közelebb kerülhetünk a szorult helyzetben lévő, Luke Skywalker jövőjét egyengetni próbáló jedi lovaghoz és a rá vadászó inkvizítorokhoz, és végre Darth Vader is feltűnik a színen.

A történet 10 évvel A sithek bosszúja és a 66-os parancs végrehajtása után veszi fel a fonalat, egy olyan korban, amikor a legtöbb jedit már kiirtották, a túlélőknek pedig a birodalmi inkvizítorok elől kell bujkálniuk. Obi-Wannak azzal is meg kell küzdenie, hogy egykori barátja és padawanja, a Darth Vaderként újjászülető Anakin Skywalker (Hayden Christensen) küldi a nyomába az inkvizítorokat, és az ifjú Luke Skywalker sorsát is a kezébe kell vennie, mielőtt a Birodalom találna rá. Az előzetes alapján ez nem igazán megy neki, hiába bizonygatja Owen nagybácsinak, hogy Luke-nak mesterre van szüksége, de lassan ötven évvel az első rész után talán senkit nem ér meglepetésként, hogy végül azért természetesen sikerrel fog járni.

Az Obi-Wan sorozat a Zsivány Egyeshez hasonlóan nyilván nem azért izgalmas, mert az ember nem tudja, hogy mi fog történni a végén, hanem azért, mert egy nyitva álló lyuk betömködésével gazdagítja az univerzumot. Ez pedig ebben az esetben tényleg izgalmasnak ígérkezik, már csak azért is, mert a birodalmi inkvizítorokat élőszereplős sorozatban eddig még nem lehetett látni. A Főinkvizítor (Rupert Friend) miatt mondjuk már az első előzetes után is lázongtak a keményvonalas rajongók, mert inkább tűnik kisminkelt embernek, mint hosszúkás fejű pau'annak, pedig A sithek bosszújában már szerepelt a faj egy képviselője, de ezt inkább hagyjuk is.

A lényeg, hogy az inkvizítorok élőben is nagyon menőn néznek ki, beleértve ebbe a külön a sorozathoz kitalált Harmadik Nővért, vagyis Revát (Moses Ingram).

Reva azért is érdekes karakter, mert a tavaly ősszel kiadott koncepciórajzok után rögtön elkezdődtek a spekulációk, hogy a Star Wars: Lázadókból ismert Hetedik Nővér, esetleg a váratlanul jól sikerült Jedi Fallen Orderben bemutatkozó Második Nővér rejtőzhet a maszk alatt. Végül persze egyik elmélet sem jött be, az viszont tényleg kiderült, hogy az Ötödik Testvér (Sung Kang) szerepelni fog a sorozatban, az új előzetesben többször fel is tűnik a Főinkvizítor oldalán.

A Második Nővéres elméletnek amúgy azért sem volt értelme, mert őt (és ez most spoiler lesz, szóval ha valaki még nem játszott a Jedi Fallen Orderrel, csukja be a szemét) Darth Vader megöli, méghozzá öt évvel az Obi-Wan Kenobi cselekménye előtt. Az előzetes alapján viszont más fronton egyáltalán nem értelmetlen a Jedi Fallen Orderes párhuzam – több jelenet is van, ami elég erősen felidézi a játékot, és persze az alapfeltevés is nagyon hasonló. A játék főhőse, Cal Kestis egyébként az Obi-Wan sorozat idején durván 22 éves, úgyhogy akár még fel is tűnhetne a sorozatban – ami amúgy tutira dobna a várhatóan egy éven belül érkező második rész népszerűségén –, de ez már tényleg csak alusisakos spekuláció. Az viszont biztos, hogy a hatrészes sorozat május 27-én érkezik, és a Disney+-on lehet majd megnézni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!