Dua Lipa, az Arctic Monkeys, a Kings Of Leon és Bastille is jön a Szigetre

2021. november 23. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentették a 2022-es Sziget Fesztivál fellépőit: jön az Arctic Monkeys, Dua Lipa és a Kings Of Leon, a Bastille, Stromae és Lewis Capaldi is a Nagyszínpadra. Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta, hogy érkezik a TikTokon óriásit futó Princess Nokia és az első lemezével a brit lemezlista élén debütált banda, Bono fiának együttese, az Inhaler is.

A Szigetet két év szünet után 2022. augusztus 10. és 15. között rendezik meg Budapesten. Augusztus 10-én Dua Lipa, 11-én a Kings Of Leon, 15-én az Arctic Monkeys lép fel a Nagyszínpadon, a kora esti sávokban pedig a kétszeres Brit Awards-díjas Lewis Capaldi, a francia sanzon világát elektro, hiphop és a világzene elemeivel keverő belga Stromae, valamint a várhatóan februárban új albummal jelentkező Bastille is ott lesz.

„Nagy lelkesedéssel készülünk a 2022-es Szigetre egy, a hosszú szünet utáni nagy visszatéréshez méltó programmal. A Nagyszínpadon olyan headlinereket jelentettünk most be, melyek friss lemezanyagaikat hozzák el a Szigetre” – mondta Kádár.

„A több mint 40, most közzétett fellépő egy rendkívül változatos és vonzó képet mutat a jövő évi felhozatalból, melyben vannak világsztárok, befutott nevek, kurrens zenei csemegék, feltörekvő csapatok is, így összességében egy nagyon erős első bejelentéssel indíthatjuk a 2022-es fesztiválunk jegyértékesítését” – mondta Kádár Tamás.

A fesztivál főszervezője azt is elmondta, hogy Dua Lipa, aki a tavaly megjelent és idén Grammy-díjat nyert lemezét hozza el, toronymagasan vezeti a Sziget-látogatók kívánságlistáját.

A Sziget egymás után kétszer is elmaradt a koronavírus-járvány miatt, az idei fesztivált májusban mondták le a szervezők. A 2020-as Sziget Fesztivál akkor maradt el, amikor a kormány tavaly áprilisban bejelentette, megtiltják az 500 főnél nagyobb rendezvények megtartását. Akkor a Sziget Zrt. egyszerre jelentette be, hogy elmarad a Volt, a Balaton Sound és a Sziget is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!