40 év után tért vissza új albummal az ABBA

2021. november 5. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az ABBA vitán felül az egyik legnépszerűbb, legnagyobb hatású popzenekar, de kereken 40 éve nem adtak ki új nagylemezt. Pedig az elmúlt évtizedekben számos kiadó és más cég próbálta őket rávenni a folytatásra, de a négy svéd zenész csak nem akart újra összeállni.

A Voyage című albumon 10 szám szerepel, és az is kiderült, hogy már 2018-ban megkereste
Agnetha Fältskog és Anni-Frid Lyngstad énekesnőket a formáció másik két tagja, Björn Ulvaeus és Benny Andersson új dalokkal.

Sosem felejtem el, amikor 2018-ban Benny felhívott és megkérdezte, nem lenne-e kedvem újra a mikrofon mögé állni. És micsoda dalokat kaptam tőle és Björntől!! Borzasztóan tisztelem és szeretem ezeket a tehetséges, zseniális dalszerzőket! Hatalmas boldogsággal töltött el, hogy újra egy csapatot alkottunk. Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, és remélem, a rajongóinknak is tetszik majd

– nyilatkozta az ABBA kiadójának közleménye szerint Lyngstad az új albummal kapcsolatban.

Ráadásul nemcsak lemezen, hanem „élőben” is visszatér a zenekar. Londonban egy 3000 férőhelyes helyszínt építenek fel, ahol előadják majd az úgy albumot egy 10 fős zenekarral. Az élőt azért tettük idézőjelbe, mert nem a négy előadó lesz a színpadon, hanem csak a digitális másuk.

A digitális show-ról egyelőre annyit lehet tudni, hogy több mint 850 ember dolgozott a George Lucas által alapított Industrial Light & Magic stúdióban. A munkálatok során az volt a feladat, hogy leképezzék a zenekar korábbi koreográfiáját és táncmozdulatait, illetve újakat találjanak ki ezek alapján.

A Voyage című album már elérhető minden streamingfelületen, ez pedig egy dal az új nagylemezről:



Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!