Harsányi Levente szomorú, amiért távozik a Petőfi Rádiótól

2021. november 2. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva



„Szomorú vagyok” – ennyit mondott a Telex érdeklődésére Harsányi Levente arról, hogy a Petőfi Rádió megvált tőle és több műsorvezetőtől is és november 3-tól új műsorvezetők veszik át a csatornán futó műsorokat. Arra a kérdésre, hogy miért távozik, a műsorvezető csak annyit mondott, hogy az MTVA múlt pénteken megköszönte a munkáját a Petőfi Rádió reggeli műsorában. Arra viszont már nem akart válaszolni, hogy a közmédia többi műsorában, így a Duna TV-n futó SzerencseSzombatban és a Magyarország, szeretlek! című showban sem szerepel-e tovább.

Harsányival együtt távozik a csatornától Péczeli Dóra, Bikfalvi Tamás, Patkó Béla, Iller Bálint és Boros Csaba is. Péczeli már múlt pénteken kiírta a Facebook-oldalára, hogy köszöni az elmúlt tizenhárom évet.

A Petőfi Rádió kedden közölte, hogy arculatváltás miatt november 3-tól új műsorvezetőkkel jelentkeznek műsorai, ez része a csatorna megújulásának, amely a Petőfi-emlékévhez is kapcsolódik. „A Petőfi Rádió popkulturális iránytű kíván lenni: a hazai zenei választék legjavát kínálja, új arcokkal, friss és jól ismert hangokkal november 3-ától” – olvasható a Petőfi Live-on.

A közmédia és a magyar popkultúra újrahangolása idén márciusban kezdődött, amikor új főszerkesztője lett a Petőfi Rádiónak és tévének, Béli Ádám zenész-színész, az M5 csatorna műsorvezetője személyében.

Akkor azt írtuk, hogy a lépés egybecseng Demeter Szilárd könnyűzene társadalmiasításával kapcsolatos törekvéseivel, amelynek részeként a Petőfi Rádió zenei szerkesztése visszatérne a NER előtti időszakhoz.

A háttérben pedig már beállították a megfelelő embereket az NKA-ban és a Hangfoglaló Programnál, hogy garantáltan ne legyen probléma véghez vinni Demeter tervét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!