A raszta Varga Viktor kivont karddal énekelte el a Himnuszt egy sziklán

2021. október 19. – 12:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az emberek jövője bizonytalan, ezért kapaszkodniuk kell valamibe, nem véletlen, hogy ennyire nagy teret nyert mindenhol a magyarságtudat” – mondta a Telexnek Varga Viktor, egykori tehetségkutatós énekes, aki az október 23-hoz közeledve közzétette a YouTube-ján a Himnuszt a saját előadásában. A klipet, amire a 24.hu figyelt fel, a raszta, békéscsabai származású Varga Viktor a Nyakas-kő szikláján, a Budai-hegységben forgatta, a stáb ő maga volt, mármint tényleg egy személyben, olyannyira, hogy a klip elején még a drón távirányítója is látszik a kezében.

A dramaturgiát a vágással is megbolondította, mert amikor kardot ránt, hirtelen jön egy pár gyors vágás, majd gyorsulnak a képek a kitartott, hosszú snittek helyett. A kardos jelenet alkalmazásán az előadó is hezitált, végül meglépte, mert mint azt mondta, „a Himnuszunk elég szomorú, de szeretettem volna egy olyan változatot bemutatni, ami visszaadja a magyar virtust.”

A videót egyfelől az október 23-a aktualitása, másfelől a Kásler Miklós által meghirdetett Petőfi emlékév (2022) miatt tette közzé most, de az alapgondolatot, a magyarságtudat felébredését, erősödését a Totem című műsorban (kritikánk erről itt) élte meg a leginkább (a műsort amúgy Ekanem Bálinttal meg is nyerte).

„Rengeteg balsors van most is, ami sújtja a magyar népünket, engem személy szerint is nagy küzdésekkel áldott meg, de erős vagyok, van hitem” – fogalmazott a Telexnek Varga, aki szerette volna a klip által magát, és megmutatni az embereknek a szép, elfeledett magyar földet és hangsúlyozni a hazaszeretet fontosságát ahelyett, hogy „magát hájpolta volna.”

A 34 éves előadó korábban is tervezte, de ezután már biztos benne, hogy Petőfi versei közül is megzenésít majd néhányat, mellette pedig tanulmányozza a betyár kultúrát, és szeretné majd a betyárdalokat is elővenni, népszerűsíteni. Nem kiugró egyébként, hogy a hazai hírességek nemzeti irányt vegyenek, ott van például Tóth Gabi vagy Vincze Lilla, akik hirtelen újra hitükre, magyarságukra leltek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!