Elmarad a The Weeknd jövő évi budapesti koncertje, mert a sztár sportcsarnokok helyett inkább stadionokban lépne fel

2021. október 19. – 10:52

frissítve

Elmarad a The Weeknd jövő évi budapesti koncertje, mert a sztár sportcsarnokok helyett inkább stadionokban lépne fel
The Weeknd – Fotó: Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Elmarad a jövő év novemberére tervezett budapesti The Weeknd-koncert. A kanadai énekes nemcsak a magyar állomást hagyja ki, hanem a teljes arénaturnéját lemondta – írta a koncert hivatalos Facebook-oldala. Helyette egy másik időpontban stadionturnét szerveznek, így azokat a jegyeket, amelyek a törölt koncertsorozat valamelyik állomására szólnak, visszaváltják. Emellett az énekes azt ígéri, hogy a jelenlegi jegyek tulajdonosai elsőbbséget élveznek majd az újratervezett koncertre érvényes jegyek megvásárlásakor, bár nem világos, hogy ez pontosan mit jelent – írta a San Diego Union Tribune Texasból, ahol szintén lett volna aréna koncert 2022 nyarán.

A lap idézett az etiópiai származású énekes, eredeti nevén Abęl Makkonen Tesfaye bejegyzéséből is, amely szerint az arénák egyszerűen nem felelnek meg annak, amit a koncerteken mutatni szeretne, mert valami „nagyobbat és többet” akar, amihez a stadionok jobban passzolnak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen stadionokban koncertezne a kétszeres Grammy-díjas 32 éves énekes, aki legutóbb februárban, a Super Bowl szünetében lépett fel a floridai Tampa stadionjában.

A művészi koncepció változása mellett az eredetileg 2020-ra tervezett turné újragondolásában a járványhelyzet kiszámíthatatlansága is szerepet játszhatott. A nyitott stadionok nagyobb mozgásteret adnak, mint a zárt sportcsarnokok, így nagyobb esély van rá, hogy azok megtarthatók a koronavírus negyedik hullámának súlyosbodása esetén is.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!