Tényleg létezik, és még idén megjelenik a legnagyobb klasszikus Grand Theft Auto-játékok felújított változata

2021. október 8. – 18:36

Tényleg létezik, és még idén megjelenik a legnagyobb klasszikus Grand Theft Auto-játékok felújított változata
Fotó: Rockstar Games

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetek szivárgásai és spekulációi után nem várt tovább a Rockstar Games, pénteken bejelentették, hogy még idén megérkezik a Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition, melyben a sorozat legnagyobb klasszikusainak újrakiadásai kapnak majd helyet. Ez egészen pontosan a GTA 3-at, a Vice Cityt és a San Andreast jelenti, ezeket lehet majd felújítva is végigjátszani – írja a PC Gamer.

A Rockstar a hivatalos bejelentésben azt ígérte, hogy a három játék átfogó újításokkal érkezik majd, beleértve ebbe a grafikai javításokat és a kornak megfelelő játékmeneti változtatásokat is, jelentsen ez bármit is. Ezzel együtt viszont a cég azt ígéri, hogy a játékok megőrzik majd azt a klasszikus bájt, ami miatt annyian szeretik őket. Ebből egyelőre sok mindent nem lehet leszűrni, de a következő hetekben elméletileg választ fogunk kapni majd minden felmerülő kérdésre.

Az viszont már most kiderült, hogy az újrakiadások miatt a Rockstar a jövő héten el fogja tüntetni az online alkalmazásboltokból a játékok eredeti változatait, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy ez miként érinti majd azokat, akik korábban megvásárolták őket. Lehetséges, hogy ők ingyen megkapják majd a felújított változatokat, de egyelőre csak találgatni lehet arról, hogy mi fog történni. Sokat viszont valószínűleg nem kell várni arra, hogy ez hivatalosan is kiderüljön, a cég ugyanis azt is jelezte, hogy az idei október nagyon különleges a sorozat legnagyobb úttörőjének számító, azóta is rengeteg játékot inspiráló GTA 3 számára,

méghozzá azért, mert október 22-én lesz húsz éve, hogy megjelent, úgyhogy nincs kizárva, hogy akkor érkeznek majd új infók a trilógiáról.

A modder közösség egyébként már korábban is próbálkozott a régi GTA-játékok felélesztésével, a Rockstar anyacége, a Take-Two Interactive azonban rendre levadászta ezeket a kísérleteket. Februárban még csak felszólítást küldtek a rajongói változatok miatt, szeptember elején viszont már pert is indítottak, hogy ezek eltűnjenek az internetről. Ennek hátterében persze nyilván a most bejelentett újrakiadás áll.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!