Budapest a világ 29. legjobb városa a Time Out szerint

2021. szeptember 8. – 20:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit Time Out magazin idén márciusban megint elindította a Time Out Survey nevű kérdőívét, amiben azt kérdezték olvasóktól, hogy melyek a világ legjobb városai. A kérdőívre 27 ezer szavazat érkezett, a végleges listát – amit a magazin írói és további szakemberek is kipofoztak – szerdán publikálták.

Budapest pedig ezen a listán a 29. legjobb város lett a világon, a 28. Párizs és a 30. Abu-Dzabi között.

A magyar fővárosról írt bekezdés megjegyzi, hogy amikor a járvány miatt bezártak a szórakozóhelyek a hetedik kerületben, a város közösségi élete a belvárosból a zöldterületekre költözött át. Egyre gyakoribbak lettek a túrázók a budai hegyekben, többen mentek a folyópartra iszogatni, vagy parkokban piknikezni. Amikor a szórakozóhelyek újranyitottak, akkor is a külsők, azaz a teraszok nyitottak meg elsőként.

A Time Out újságírója megjegyzi, hogy most több terv születik arra, hogyan lehetne ezeket a tereket fejleszteni, például olyanokkal, mint gyalogosövezetté tenni a Parlament előtti részt a rakparton.

Az értékelésekben mindig van egy rész, amiben azt írják le, mi az az adott városban, ami bárcsak máshol is megtalálható lenne. Ezek Budapest esetében a dombok, ahol lehet túrázni, illetve a Duna menti zöldövezetek, bárok és strandok is.

A Time Out listájának első három helyén San Francisco, Amszterdam és Manchester áll.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!