Repülő vadászgépből kipattanva rakétavetőző pilótával és gigatornádóval támad az új Battlefield

2021. június 9. – 19:56

frissítve

Repülő vadászgépből kipattanva rakétavetőző pilótával és gigatornádóval támad az új Battlefield
Forrás: DICE / EA

Másolás

Vágólapra másolva

Újra itt a június, ami a hirtelen beköszöntő jó idő mellett azt is jelenti, hogy hamarosan elkezdenek ömleni a videójátékos bejelentések, pláne mert idén ugyan digitális formában, de megint megrendezik a legnagyobb videójátékos expót, az E3-at. Kisebb-nagyobb történések persze a szombaton kezdődő eseményen felül is lesznek majd júniusban, az EA szerdán meg is nyitotta a sort azzal, hogy végre lerántotta a leplet a Battlefield-széria legújabb játékáról, ami a Battlefield 2042 nevet viseli, október 22-én érkezik, és sem egyjátékos mód, sem battle royale nem lesz majd benne – írja az Eurogamer.

A játékról az utóbbi időszakban rengeteg pletyka keringett, egy rakás kép és videó is kiszivárgott, ezek alapján pedig teljes joggal reménykedhettek abban a széria veteránjai, hogy végre nem kell a nagy rivális Call of Dutyra fanyalodniuk. Szerdán aztán még a délután 4-re tervezett bemutató előtt sikerült közzétennie az EA-nek a játék adatlapját a saját játékboltjában, de minden újdonságot persze így sem sikerült előre lelőni. A bemutató után viszont tényleg lehullott a lepel, és egy sor dolog kiderült, például hogy a korábbi részekkel ellentétben egyáltalán nem lesz benne egyjátékos mód, és a korábbi pletykák, illetve a Warzone őrületes sikere ellenére nem tervezik, hogy battle royale módot is tegyenek a játékba.

A játék ehelyett maximálisan a többjátékos módra helyezi majd a hangsúlyt, amelyben pécén és a jelenlegi konzolgeneráción 128, az előző konzolgeneráción pedig 64 játékos feszülhet majd egymásnak.

Daniel Berlin, a játék vezető dizájnere elmondta, hogy a Battlefield: Bad Company óta jelenlévő egyjátékos mód kihagyásával az összes erőforrást a multiplayerre tudják csoportosítani, vagyis csak arra kell majd koncentrálniuk, amiben igazán jók. Ez persze nem azt jelenti, hogy semmilyen keretsztorija nem lesz a játéknak, a Battlefield 2042 egy, a klímaváltozás által előidézett válság, illetve az azzal járó fegyveres konfliktus kellős közepébe dobja majd a játékost, ahol az oroszok és az amerikaiak háborújába a nomád menekültek is beszállnak majd. A játék narratíváját a karakterosztályok rendszerébe besimuló, de saját képességekkel rendelkező különleges karakterek, az ún. specialisták fogják majd előmozdítani.

Berlin a battle royale kapcsán elmondta, hogy a műfaj óriási népszerűsége ellenére semmilyen formában nem terveznek ilyesmit hozzáadni a játékhoz – korábban arról szóltak a pletykák, hogy különálló játékként érkezhet majd ilyen –, de azt hozzátette, hogy vannak olyan játékmódok a tarsolyukban, amikről egyelőre nem beszélhetnek, de izgatottan várják már a leleplezésüket. Az egyik ilyenen amúgy a DICE LA dolgozik, és állítólag egy igazi szerelmes levél lesz a régi motoros rajongóknak, de arra a júliusi EA Playig kell várni, hogy hivatalosan is bemutassák majd, hogy miről is van szó.

A játékmenet viszont a szerdán megjelent előzetes alapján még a héten megérkezik, egészen pontosan vasárnapra ígérték, de a közel ötperces videóba annyi mindent zsúfoltak bele, hogy enélkül is bőven lett volna mit nézni. A játék grafikus motorjával készült trailerben tényleg van minden a jégen csúszkáló hajóktól és tankoktól kezdve az egymásnak ütköző helikoptereken és az alighanem a klímaváltozás okozta gigatornádón át egészen az olyan klasszikus Battlefield™ pillanatokig, mint amikor egy vadászgép pilótája katapultálja magát, egy rakétavetővel felrobbant egy másik repülőt, aztán visszaesik a saját gépébe.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!