2023-ig bejelentette a Marvel a következő mozifilmjeinek pontos címét és megjelenési dátumát

2021. május 3. – 16:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Marvel kihozott egy három perc hosszú videót, amelyből kiderül a pontos címe és bemutatója egy sor már bejelentett mozifilmnek egészen 2023-ig. A pandémia miatt teljesen a feje tetejére álltak a mozik, egy sor bemutatót kellett többször eltolni, vagy inkább streamingre kerültek fel a megjelenés napján.

Fontos megjegyezni, hogy ezek valószínűleg az amerikai bemutatók dátumai, de a Disney-filmek általában Magyarországon minimális eltéréssel kerülnek a mozikba.

  • Fekete Özvegy: 2021. július 21.
  • Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája: 2021. szeptember 3.
  • Örökkévalók: 2021. november 5.
  • Spider-Man: No Way Home: 2021. december 17.
  • Doctor Strange az őrület multiverzumában: 2022. március 25.
  • Thor: Love And Thunder: 2022. május 6.
  • Black Panther: Wakanda Forever: 2022. július 8.
  • Captain Marvel: The Marvels: 2022. november 11.
  • Ant-Man and the Wasp: Quantummania: 2023. február 17.
  • A galaxis őrzői 3: 2023. május 5.

Tavaly a pandémia miatt nem volt Marvel-film a mozikban, idén viszont rögtön lesz négy is, bár a Magyarországon is forgott Fekete Özvegy a megjelenés napján elérhető lesz online is. A Disney nem várt ki, és ahhoz képest, hogy háromhavonta egy Marvel-filmre voltak eredetileg berendezkedve, gyakorlatilag kevesebb mint fél év alatt bemutatják a Fekete Özvegyet, a Shang-Chit és a következő Pókembert, illetve az Örökkévalókat. Utóbbiból pár képkocka szerepel a friss videóban, ezek az első megjelent mozgóképek a projektről, amelyet a friss Oscar-díjas Chloe Zhao rendez, és a szereplők között található Angelina Jolie, Kit Harington és Salma Hayek is.

2022-ben szintén négy Marvel-film jelenik meg, és mind a négy folytatás lesz. Jön a negyedik Thor-, illetve a második Doctor Strange-, Marvel Kapitány- és Fekete Párduc-film is. A Fekete Párduc 2 a Wakanda Forever (Wakanda mindörökké) alcímet kapta, ami azért lesz különösen érdekes, mert a címszereplő, Chadwick Boseman tavaly augusztusban hunyt el, és a hírek szerint a stúdió nem akar új színészt keresni a szerepre. A Marvel Kapitány a The Marvels alcímet kapta, valószínűleg ezzel rögtön két címszereplőre (Carol Danvers, Kamala Khan) is utalnak.

2023 első felére a harmadik A galaxis őrzői- és Hangya-filmeket jelentették be, de az is érdekes, hogy a videó végén a Marvel-logó helyett a Fantasztikus négyes logója látható, amivel valószínűleg arra utalhat a stúdió, hogy akár már 2023-ban elkészülhet.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!