Itt egy férfi, aki éppen 4000 km-t gördeszkázik

2021. március 28. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál Tom Dury a tavalyi karanténban unatkozva döntötte el, hogy amint teheti, kalandozni indul, felszáll a gördeszkájára és eldeszkázik Melbourne-ból Cairnsba. Ez a táv 4000 kilométer.

Összehasonlításként: 1000 km-el hosszabb ez a táv, mint a London – Moszkva út.

Gordy az úton. – Fotó: Gordy Abroad / Facebook
Gordy az úton. – Fotó: Gordy Abroad / Facebook

Már kilenc hete deszkázik a part menti úton, naponta eddig átlagosan 70 km-t tett meg. A BBC tudósításában azt mondja a Gordy becenevű férfi, hogy „nem fogtam fel, hogy Ausztrália ilyen nagy.” Ugyanakkor nagyon élvezi a kalandot, és szerinte másoknak is ki kellene próbálnia a hosszadalmas deszkázást. Amúgy igen veszélyes móka ez, folyamatosan nagy teherautók mellett száguldozik az úttesten.

Szó szerint őrültségnek hangzik, mondja a riportban önironikusan a deszkás, aki kilenc liter vízzel, két étkezésnyi étellel, gyümölcsökkel és beef jerkyvel állt neki az útnak, és gyakran 35 fokos melegben gurul.

Kéthetente kell neki új cipő, mert mindig elvásik az aktuális lábbeli a hajtástól.

A próbatétellel jótékonykodni szeretne, egy laoszi gördeszkás parkra gyűjt a kihívást övező figyelmet kihasználva. Itt nézheti meg a BBC riportját Gordyról, itt pedig követheti az Instagramon, hogy épp hol van és hogy bírja.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!