Először kerül színes bőrű és transznemű modell a világ egyik legismertebb bikinis kiadványába

2021. március 19. – 19:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Leyna Bloom lett az első egyszerre színes bőrű és transznemű modell, akinek a fényképei feltűnhetnek az egyik legismertebb amerikai sportlapnak számító Sports Illustrated híres fürdőruha-kiadványában, az évente megjelenő Sports Illustrated Swimsuit Issue-ban.

A fekete és Fülöp-szigeteki felmenőkkel rendelkező, de már Chicagóban született Bloom nem az első vállaltan transznemű nő, aki a Sports Illustrated híres kiadványában szerepel: ebben a brazil Valentina Sampaio (aki szerepelt már például a francia Vogue címlapján is, később pedig ő lett a Victoria's Secret első transznemű angyala) tavaly megelőzte.

2019 májusában, amikor a Port Authority című filmje Cannes-ban debütált, Leyna Bloom lett az első színes bőrű, transznemű nő, aki főszerepet kapott egy A listás filmfesztiválon bemutatott moziban. Egy évvel korábban pedig a Glamour válogatta be a jövő divatját formáló hat nő mellé. „Leyna minden ember arra való jogát képviseli, hogy szeresse önmagát, és olyan legyen, amilyen lenni akar” – idézi a hír kapcsán a Sports Illustrated közleményét a CNN.

Az 1964 óta minden évben megjelenő bikinis kiadványban korábban számos modellszakmán kívülről érkező nő is szerepelt már, olyan jól ismert női példaképek, mint Steffi Graf, Maria Sharapova, Serena és Venus Williams a tenisz világából, vagy épp Ekaterina Gordeeva műkorcsolyázó. A Swimsuit Issue ezek mellett is szeretett úttörő lenni: 1997-ben Tyra Banks lett az első fekete nő, aki egyedül szerepelt a kiadvány borítóján, 2016-ban Ashley Graham lett a melléklet első plus-size modellje, 2019-ben pedig Banks a kiadvány legidősebb címlaplányaként tért vissza.

A színésznő és modell az Instagram-oldalán egy fotóval és néhány érzelmes sorral osztotta meg a hírt. Később a Good Morning America vendégeként úgy fogalmazott: soha nem gondolta volna, hogy olyan korban született, amikor ilyen megtiszteltetés érhet bárkit is, akinek olyan színű a bőre, mint neki.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!