Hollandiában túl hideg van a pingvineknek, fedett részre terelik őket egy állatkertben

2021. február 10. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan áldozatokat is sújt a Nyugat-Európában tapasztalható hideg, a hollandiai Arnhem állatkertjében például 15 pápaszemes pingvint kellett beterelni a szabadból, nehogy bajuk legyen a hosszantartó hidegben. Nem kell azért rémisztő hidegre gondolni, igaz, a pingvinmentés hétfői kezdetén -5 fok volt a hollandiai városban, ami éjszakánként -14, -15 fokos hideget jelent – ez az, ami már veszélyes az egyetlen afrikai pingvinfajként ismert állatokra.

A pápaszemes pingvinek egyébként 40-60 centiméteresre nőnek meg, a súlyuk 2-4 kiló között mozog, és afrikai pingvinként főként a testük hűtésében jók – a szemük fölött látható csupasz bőrfelület is ebben segít normál esetben, a -10 fok alatti hidegben viszont épp, hogy hátrányt jelent ez.

Fotó: Burgers' Zoo, Arnhem

Az állatkert közlése szerint összesen 15, főként fiatal, még pár nélküli állat szorul melegedésre, nekik ugyanis még nincs menedéket nyújtó barlangjuk.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!