Egy lakatlan szigeten 60 filmet nézhet meg tök egyedül egy svéd Covid-ápoló

2021. január 31. – 14:44

frissítve

Egy lakatlan szigeten 60 filmet nézhet meg tök egyedül egy svéd Covid-ápoló
Itt zajlik majd a filmnézés. Fotó: Paternosterlighthouse.com

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkétezer filmrajongó pályázott a lehetőségre, amit végül Lisa Enroth svéd ápolónő nyert meg: egy világítótoronyban nyugalmasan végignézheti a göteborgi filmfesztivál teljes programját Svédország partjainál.

Az ápoló a Covid-osztályos tapasztalatai után a BBC szerint azt mondta, örül, hogy „egy hétig egy teljesen másfajta valóság részese lehet”.

Lisa Enroth szombattól tölt egy hetet tök egyedül a Hamneskar-szigeten található Pater Noster nevű világítótoronyban, telefon, számítógép, könyvek vagy bármilyen más szórakoztatás nélkül. Csupán egy táblagépet kap, azt is korlátozott időtartamra, hogy videónaplót rögzíthessen, írja a BBC. Rajta kívül még egy személy lesz a szigeten biztonsági okokból, aki naponta egyszer megnézi, hogy Enroth teljesen jól van-e.

A világítótorony legtetején található lámpás helyiségben egy nagy képernyőt állítottak fel, ott fogja sorban nézni a hatvan fesztiválfilmet vagy csodálja a varázslatos tengeri kilátást.

A fesztivál vezérigazgatója, Mirja Wester fontosnak tartotta, hogy egyedülálló lehetőséget kapjon a világjárvány során az egészségügyben dolgozó számtalan hős egyike.

A göteborgi fesztiválszervezőket a világjárvány kényszerítette a fesztivál online bonyolítására, a mozikban nem is lesz vetítés.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!