A hatodik évaddal véget ér a Peaky Blinders

2021. január 19. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

A hatodik évaddal véget ér a Peaky Blinders (itthon Birmingham bandája) tévésorozat a jelenlegi formájában, írja a Variety. A hír azért is meglepő, mert az ötödik évad nézettségi rekordot hozott a BBC One-nak. A hatodik évad gyártása a Covid miatt csúszott, de már megkezdték a munkálatokat.

A sorozat alkotója, Steven Knight elmondta, hogy a hatodik lesz az utolsó, és egyben legerősebb szezonja a sorozatnak, illetve még azt is hozzátette, hogy a jelenlegi formájában vége lesz a sorozatnak, de a történt másként még folytatódhat. Egyelőre semmi konkrétumot nem tudni, de Caryn Mandabach producer is arról beszélt, hogy a Peaky Blinders világa a sorozat után is élni fog tovább. Hogy ez egy spinoff vagy nagyjátékfilm lesz később, vagy egy újabb videójáték, az nem derült ki.

A Peaky Blinders 2013-ban indult a BBC gyártásában, Nagy-Britannián kívül pedig a Netflix sugározta a Magyarországon is népszerű sorozatot, ami a két világháború közti Anglia alvilágát mutatja be egy birminghami bűnbandán, a Peaky Blindersen keresztül, amelyet a roma származású Shelby család irányít. A sorozat az ötödik évadban már az 1920-as évek végén járt.

A BBC-sorozat óriási népszerűsége a szereposztásnak is köszönhető. A főszereplőt Cilian Murphy alakítja zseniálisan, de kisebb-nagyobb szerepekben felbukkant Tom Hardy, Sam Neill, Adrian Brody, Aiden Gillen (Kisujj a Trónok harcából), Anya-Taylor Joy és Noah Taylor is.

Hogy mennyire népszerű a sorozat Nagy-Britanniában, az mutatja igazán jól, hogy 100 év után ismét bekerült a tíz legnépszerűbb újszülöttnév közé az Arthur és az Ada, akik a sorozat karakterei. Ez a két név az 1920-as évek óta nem volt olyan népszerű, mint 2018-ban.

A hatodik, egyben utolsó évad megjelenésének dátumát egyelőre nem lehet tudni, csak azt, hogy összesen hat epizód készül.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!