A Jamiroquai énekese tagadta, hogy ő lenne a viking sapkás férfi a Capitoliumot megtámadó tüntetők között

2021. január 7. – 20:15

frissítve

A Jamiroquai énekese tagadta, hogy ő lenne a viking sapkás férfi a Capitoliumot megtámadó tüntetők között
A viking sapkás férfi a trumpista tüntetők szerdai Capitolium-foglalásán. – Fotó: Via Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este Trump-párti tüntetők betörtek az amerikai törvényhozás épületébe, a Capitoliumba. A CNN értesülései szerint több száz zászlókkal, maszkokkal vagy fejdíszekkel felszerelkezett tüntetőnek sikerült bejutnia az épületbe magyar idő szerint este negyed 9-kor. Az épületet emiatt lezártak, az ülést felfüggesztették mindkét házban.

A tüntetőkről készült több képen is szerepel egy viking- és mosómedve sapkás félmeztelen férfi, aki QAnon Shamanként ismert. A viking sapkás férfi kilétét tippelgető internetezők közül azonban többen is felvetették, hogy a képen a Jamiroquai énekese lehet (aki lemezborítóin vikingsapkát viselt).

Az énekes, Jay Kay Twitteren posztolt arról, hogy habár „az ilyen fejfedőket valóban kedveli”, a tüntetőket nem érzi „az ő csapatának”.

Az internet népe egyébként nagy találgatásokban van arról, kik vettek részt a szerdai tüntetésen. Egy másik férfi esetében az okozott zavart, hogy egy újságíró megosztotta a pódiumot lopó férfi képét, a szöveg végére pedig odaírta a kép forrását lehivatkozva, hogy „via Getty”. Az emberek ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a férfi neve Via Getty.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!